Most je glasao protiv vlastitog zakona

Foto:Pixsell/Patrik Macek

MOSTOVCI su u petak u Sabor glasali protiv svog zakona.


Još prošle godine Robert Podolnjak je uputio u proceduru izmjene Zakona o prijenosu osnivačkih prava nad Sveučilištem Sjever na Republiku Hrvatsku. On je također predložio izmjenu imena Sveučilišta Sjever u Sveučilište u Varaždinu. Saborska većina u petak je odbila zakonski prijedlog, dijelom zato što je Most glasao protiv svog predloženog zakona.

Razlog Mostove kontradiktornosti leži u formulaciji predsjednika Sabora. Naime, Gordan Jandroković na glasanje nije stavio da se podržava prijedlog zakona nego da se ne podržava prijedlog zakona. Mostovci su glasali "Za".



Što im je?


Čak se i tajnik sjednice Ivan Bukarica zapitao što je mostovcima.

"Što su i oni glasali za?" upitao se Bukarica.

Upitali smo Most zbog čega su tako glasali.

"Nismo čuli Jandrokovića"


"U dnevnom redu je stajalo da je na glasovanju naš prijedlog zakona, ali umjesto njega bio je zaključak vlade. Mi smo mislili da glasamo za naš zakon", rekli su nam.

"To nije Mostova inicijativa nego Podolnjakova da se Sveučilište Sjever prebaci u Varaždin. Vlada je to odbila. Nije na glasanju bio zakon nego zaključak vlade, odnosno odbora. Mi nismo čuli Jandrokovića. Mi smo na kraju glasali da se odbija naš zakon, ali nismo čuli tu Jandrokovićevu formulaciju da se ne prihvaća Mostov prijedlog zakona.

I HDZ-ovci su se zeznuli, stisli su crveno pa su promijenili. Odmah smo rekli Jandrokoviću, ali nisu nam dali da ponovo glasamo", ispričali su iz Mosta za Index.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.