Možemo objavio nove informacije o sutrašnjem prosvjedu. Objavljeno i tko će govoriti

Foto: Možemo

LIJEVO-LIBERALNI oporbeni blok, u kojem je okupljeno 11 stranaka udruženih protiv HDZ-a, u subotu u 11 sati na Markovom trgu organizira prosvjed protiv Andreja Plenkovića i njegove vlade. Na prosvjed pod nazivom "Dosta je - odmah na izbore!" su se odlučili nakon što je Plenković uz pomoć saborske većine postavio duboko kompromitiranog suca Ivana Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika.

Prosvjed zajednički organiziraju SDP i Možemo, kao najjače lijeve oporbene stranke, te niz drugih manjih stranaka, od Centra Ivice Puljka, preko Fokusa, HSS-a, Reformista, IDS-a, PGS-a, Radničke fronte i Glasa, do Socijaldemokrata.

Dva pravca kretanja do Markovog trga

Iz stranke Možemo objavili su informacije uoči subotnjeg prosvjeda. Bit će dva glavna pravca kretanja prema konačnom cilju gdje će se prosvjed održati, a to je Markov trg. 

Dva pravca kretanja:

  • Mesnička - Strossmayerovo šetalište - Dverce - Ćirilometodska - Markov trg
  • Trg bana Jelačića - Radićeva - Zakmardijeve stube - Ćirilometodska - Markov trg

Dolazak kroz Kamenita vrata nije dozvoljen i bit će dostupan isključivo za stanare, osobe s invaliditetom i osobe s teškoćama u kretanju. Preporučeno je korištenje javnog prijevoza umjesto automobila.

Objavljeno tko će i kada govoriti

Objavili su i govornike te njihov redoslijed. Prva će, nakon uvoda, govoriti Sandra Benčić, potom će na pozornicu stupiti zasad nepoznat gost.

Nakon njega riječ će dobiti Centar/GLAS/SSiP i Radnička fronta, a to će redom biti: splitski gradonačelnik Ivica Puljak, Dalija Orešković, Anka Mrak Taritaš te Katarina Peović. 

Nakon njih opet nastupa gost, a potom Socijaldemokrat Davorko Vidović, HSS-ov Krešo Beljak, te David Bregovac u ime Hrvatskih laburista - stranke rada. 

Poslije će govoriti Davor Nađi iz Fokusa, Natalija Martinčević iz Narodne stranke - Reformisti te Dalibor Paus (IDS) i Dario Vasilić (PGS).

Opet na red dolazi gost i na kraju će riječ imati Peđa Grbin, šef SDP-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.