Mrtav pijan i nadrogiran naletio na pješakinje kod Virovitice. Pobjegao pa se vratio

Ilustracija: Matija Habljak/PIXSELL

Proteklog petka oko 18:50 u Mikleušu blizu Virovitice dogodio se nalet automobila na pješakinje. Vozač osobnog automobila u dobi od 31 godinu, upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola od 2.13 promila, nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na cesti i naletio je na dvije pješakinje koje su se kretale uz rub prometne trake.

Nastradale pješakinje nisu koristile reflektirajuće prsluke ili bile označene nekim izvorom svjetlosti, i nisu se kretale nogostupom, kao prometnom površinom namijenjenom za kretanje pješaka, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Vozač je bio i nadrogiran, otišao je s mjesta nesreće pa se vratio

Uslijed udara je 46-godišnja pješakinja podignuta na poklopac motora i prednje vjetrobransko staklo, nakon čega je pala na tlo, dok je 48-godišnja pješakinja od udarca pala na tlo.

Osim na prisustvo alkohola u organizmu, vozač je testiran i na prisustvo droge, a rezultat testiranja je bio pozitivan. Vozač je nakon udara u pješakinje napustio mjesto događaja prometne nesreće, na koje je pristigao naknadno.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela obijesne vožnje iz čl. 226. st. 1. Kaznenog zakona vozač je uhićen i slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, objavila je PU virovitičko-podravska.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.