Musk podijelio lažni članak o slanju prosvjednika u logore

Foto: EPA

Elon Musk podijelio je lažnu vijest koju je navodno objavio Telegraph u kojoj stoji da britanski premijer Keir Starmer razmatra slanje krajnje desnih prosvjednika u posebne logore na Falklandskim otocima. Musk je izbrisao objavu nakon otprilike 30 minuta, s time da je prije toga imala gotovo dva milijuna pregleda. U lažnom članku Telegrapha piše da će se uhićeni u neredima slati u logore na Falklandskom otočju jer su britanski zatvori popunjeni.  

Telegraph je priopćio kako nije objavio spomenuti članak. "Ovo je izmišljeni naslov članka koji ne postoji. Obavijestili smo relevantne platforme i zatražili da se objava ukloni", rekao je glasnogovornik tvrtke Telegraph Media Group, a prenosi The Guardian.

Musk: Građanski rat je neizbježan

Musk se nije ispričao zbog objave lažne vijesti te je nastavio objavljivati statuse ili vijesti u kojima se kritizira reakcija britanske vlade na trenutačne nerede. Naime, u nategnutim je odnosima sa Starmerom i britanskim nadležnim tijelima otkako je, komentirajući prosvjede, kazao da je "građanski rat neizbježan" i da je odgovor policije bio jednostran.  

Musk, milijarder i suosnivač Tesle, SpaceX-a i platforme za plaćanje X.com koja je kasnije postala PayPal, kupio je Twitter 2022. za 44 milijarde dolara. Prošle godine je promijenio njegov naziv u X. Ovoga je tjedna objavio da će tužiti grupu oglašivača i velikih kompanija jer su se, kako tvrdi, nezakonito dogovorili da neće oglašavati na X-u. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.