Muškarac koji je pijan usmrtio ženu na Viru je bio maneken, radio i za Armani

Foto: Major Model Management, Cropix

29-GODIŠNJI vozač Ivan Bakić, koji je u noći sa subote na nedjelju pokosio peteročlanu obitelj na Viru, priveden je na ispitivanje u državno odvjetništvo u Zadru. Kako doznaje HRT, državnom odvjetniku je odgovorio samo na jedno pitanje. Priveden je sucu istrage koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor.

U nesreći je, podsjetimo, poginula žena (24), a njezin suprug i troje djece su ozlijeđeni. Bakić je imao 1.75 promila alkohola u krvi. Obitelj se pješke kretala po rubu kolnika vraćajući se iz centra prema apartmanu.

Iz objava na društvenim mrežama može se vidjeti da je Bakić radio kao model za neke od najpoznatijih modnih brendova, poput talijanske kuće Armani. U istim se objavama navodi kako je njegova matična agencija Major Model Management iz Milana.

DORH objavio detalje. Vozio pijan preko ograničenja

DORH je danas objavio detalje nesreće. U nastavku njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru proveo je dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, opisano i kažnjivo po čl. 227. st. 4. u svezi st. 1. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 17. kolovoza 2024., oko 23:40 sati u mjestu Vir, upravljao osobnim automobilom marke Fiat Punto kolnikom ulice Put Lozice protivno odredbama čl. 199. st. 2., čl. 51. st. 1., čl. 53. st. 1. i čl. 38. st. 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Osnovano se sumnja da je upravljao vozilom iako je bio svjestan da ne smije upravljati ako u organizmu ima alkohola i da se u naselju ne smije kretati brzinom većom od 50 km/h, kao i da brzinu kretanja vozila mora prilagoditi osobinama i stanju ceste, uvjetima noćne vožnje, preglednosti i stanju kolnika te da je kao vozač dužan obratiti pažnju na pješake koji su na kolniku.

Osnovano se sumnja da je, pristajući ugroziti druge sudionike u prometu, upravljao vozilom pod utjecajem alkohola (koncentracija od 1,75 g/kg) zbog čega je bio nesposoban za sigurno upravljanje vozilom te da je upravljao brzinom većom od 50 km/h (ograničenje brzine u naselju) pa je upravo zbog alkoholiziranosti, neprilagođene i prevelike brzine kretanja vozila navedenim prometnim uvjetima, na ravnom djelu kolnika izgubio kontrolu nad vozilom. Osnovano se sumnja da je desnim djelom vozila i desnim kotačima udario u kamenje uz rub kolnika i potom prednjim djelom vozila naletio na žensku osobu koja je uz rub kolnika gurala ispred sebe dječja kolica u kojima je bilo dijete (2023.) dok se ispred njih uz rub kolnika kretao muškarac vodeći dvoje djece.

U prometnoj nesreći je smrtno stradala ženska osoba dok su muškarac i dvoje djece (2020. i 2021.) zadobili teške tjelesne ozljede opasne po život, a treće je dijete (2023.) zadobilo lake tjelesne ozljede.

Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Zadru određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenoga djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a)", objavio je DORH.

Jučer predan pritvorskom nadzorniku

"U odnosu na prometnu nesreću koja se dogodila na Viru 17. kolovoza, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu te je sinoć uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku", poručili su danas iz zadarske policije.

Kako je jučer kazao Ivica Škara, dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru, za vozača će zatražiti istražni zatvor. Dodao je da je uzrok nesreće vjerojatno bila alkoholiziranost, a vozaču prijete od tri do 15 godina zatvora.

 

Trogodišnji dječak prebačen u KBC Split, beba na kirurgiji

Trogodišnji dječak koji je teško stradao na Viru prebačen je u splitski KBC na daljnje liječenje, doznaje se  u toj bolnici.

Dječak je i dalje životno ugrožen i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti, gdje će biti nastavljeno liječenje po pravilima struke, rekli su u splitskom KBC-u.

"Jednogodišnja beba i dalje je najbolje, zbog cijele situacije i okolnosti zbrinuta je na Odjelu za dječju kirurgiju, a teško ozlijeđena četverogodišnja djevojčica jučer poslijepodne premještena je iz JIL-a na odjel", kazao je dr. Jović.

Otac (28) jučer je operiran te je zbog težine ozljeda zadržan u JIL-u, a budu li kontrolni nalazi uredni, i on će biti premješten na odjel, rekao je liječnik.

Djed: Sad je na meni i supruzi briga za djecu

Djed dječaka je za Večernji list rekao da će trogodišnjak biti prebačen u bolnicu u Zagreb.

"Sin je teško ozlijeđen, ali uspjeli smo razgovarati s njim. Sad je na meni i supruzi briga za djecu. Mi i dalje kao da ne vjerujemo da se sve to dogodilo", rekao je djed.

Rekao je da mu je sin ispričao da je obitelj bila na koncertu te da zbog drugih automobila nisu mogli izaći s parkirališta. Zbog djece su odlučili da neće čekati pa su ostavili automobil i krenuli kući.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.