Muškarac krivotvorio 74 dozvole za boravak i rad stranaca

Ilustracija: Slavko Midzor/PIXSELL

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje više kaznenih djela krivotvorenja isprave.

Osumnjičen je da je od rujna prošle godine do veljače ove godine izradio i krivotvorio 74 dozvole za boravak i rad stranih državljana, a koje inače izdaje MUP, odnosno nadležne policijske uprave ili policijske postaje.

Dozvole je izrađivao i prosljeđivao u PDF-u

Dozvole je izrađivao i prosljeđivao u PDF dokumentu, a uz osobne podatke stranih državljana navodio je neistinite podatke kao što su KLASA, URBROJ, datum izdavanja, oznaka barkoda i netočne podatke poslodavaca.

Veći dio krivotvorenih dozvola za boravak i rad sadržavao je i krivotvoreni elektronički obrađen paraf-potpis ovlaštene osobe i pečat MUP-a. Osim toga, na dio dozvola potpisao je i nepoznatu osobu koja nikad nije bila zaposlenik MUP-a.

U pritvoru je

Također, utvrđeno je da za niti jednog od stranih državljanina za kojeg su bile izrađene krivotvorene dozvole za boravak i rad nisu bili odobreni zahtjevi za nekog drugog poslodavca na području Hrvatske.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, na temelju naloga Županijskog suda u Rijeci, na matuljskom području pretraženi su mu dom i druge prostorije koje je koristio. Ondje su pronađeni predmeti koje je koristio za izradu lažnih dokumenata.

Muškarac je predan pritvorskom nadzorniku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.