Amerikanac otišao trčati i naišao na beskućnika koji spava na cesti. Poslije ga ubio

Screenshot: YouTube/KCAL News

Vlasti iz južne Kalifornije podigle su optužnicu protiv muškarca koji je upucao i ubio beskućnika koji je spavao na pločniku i blokirao mu put tijekom trčanja, piše CNN. 

Craig Sumner Elliott (68) je 28. rujna poslijepodne trčao sa svoja dva psa u Garden Groveu u Kaliforniji, kada je naišao na Antonija Garciju Avalosa (40), koji je spavao nasred pločnika. Elliott je sa sobom imao kolica i gurnuo je beskućnika kako bi ga probudio i kako bi mogao proći pored njega. 

Sve je snimio

Beskućnik je zatim počeo vikati na Elliotta, a 68-godišnjak je iz svojih kolica izvukao vatreno oružje te je upucao i ubio beskućnika. Ured okružnog tužitelja navodi da je Elliott imao dozvolu za skriveno nošenje oružja. 

Vlasti su u priopćenju navele da je 68-godišnjak snimio cijeli incident. Na snimci se vidi kako Avalos stoji i baca cipelu na Elliota, koji se saginje kako bi je izbjegao. Nekoliko sekundi kasnije, Elliot tri puta puca u Avalosa, koji je kasnije preminuo od zadobivenih ozljeda.  

Policija je Elliota uhitila 17. studenog, a 20. studenog je pušten iz pritvora jer je platio 100.000 dolara jamčevine. Suđenje započinje u prosincu, a ako bude osuđen, Elliotu prijeti i maksimalna kazna od 21 godine zatvora. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.