MVPEI oštro prosvjedovao zbog paljenja hrvatske zastave na utakmici "Želje" i Zrinjskog

HRVATSKO Ministarstvo vanjskih poslova danas je pozvalo veleposlanika BiH u Zagrebu Vladimira Raspudića kako bi mu iskazalo oštar prosvjed zbog paljenja hrvatske zastave u Sarajevu na utakmici FK Željezničara i HŠK Zrinjskog.

"Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija je izrazilo nezadovoljstvo zbog povrede najvišeg državnog simbola Republike Hrvatske i zatražilo žurnu reakciju nadležnih tijela te poduzimanje potrebnih radnji", stoji u priopćenju koje je poslalo Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

"Istinski" navijači Željezničara ogradili se od paljenja zastave i ispričali se hrvatskom narodu

Podsjetimo, šestorica navijača Željezničara su na stadionu Grbavica u srijedu oko 55. minute utakmice bakljom zapalili hrvatsku zastavu. Tijekom "obrednog" paljenja zastave redari koji su se nalazili u blizini mirno su promatrali taj prizor, a nisu reagirali ni na dodatno skandiranje: "Gazi, gazi ustaše!".

Navijači Željezničara su se jučer ispričali zbog incidenta te su ga "s ogorčenjem najoštrije osudili". Dodali su i kako ne žele da se "istinski navijači NK Željezničara dovode u vezu s primitivcima koji su pod plaštom navijača kluba pokušali okaljati svijetlu povijest njihovog kluba i navijačku skupinu The Maniacs - TM 1987". Zbog tog "gnjusnog čina" ispričali su se svim pripadnicima hrvatskog naroda. 

I.Kri.
Foto: Otvoreno.ba

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.