Australci navedeni na krive policajce: Na fotorobotu nisu Palameta i Rudinović, nego Elez i Dodik?

TKO SU ZAPRAVO policajci s fotorobota kojeg je objavila australska televizija Channel Seven i njihov novinar Ross Coulthardt, pitanje je koje čini se nije riješeno. Naime, neslužbena informacija kako je riječ o Draganu Palameti i Ivici Rudinoviću, prema izvorima Večernjeg lista nije točna budući da se radi o drugim dubrovačkim policajcima i to Ivanu Elezu i Slađanu Dodiku koji su također policajci Odjela za narkotike PU dubrovačko-neretvanske.

> Australci objavili fotografije dubrovačkih policajaca koje optužuju za Brittino ubojstvo

> Video: Muškarci s fotorobota "otmičara" Britt Lapthorne su dubrovački policajci

Večernji list tvrdi kako je to napravljeno namjerno jer jedna od navodnih žrtava, koja je u filmu potpisana kao Jeniffer iz New Yorka, u Ivici Rudinoviću nije prepoznala osobu koja joj je prišla na ulici i htjela uhititi. Točnije riječ je o tome da je  australski Sunday Telegraph objavio kako Amerikanka Jennifer Blanchard, koja je sudjelovala na izradi fotorobota, na osnovu fotografije nije spjela prepoznati Rudinovića. Jennifer bi, tvrdi Večernjak, navodno odmah prepoznala Eleza, da je vidjela njegovu fotografiju, budući da se također radi o krupnom i crnom muškarcu.

Podsjetimo, načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec na konferenciji za novinare početkom mjeseca potvrdio je da fotoroboti dvojice muškaraca, mogućih otimača ili zlostavljača triju australskih djevojaka, objavljeni u emisiji "Sunday Night" australske televizije Channel Seven, odgovaraju dvojici djelatnika PU dubrovačko-neretvanske. No, Borovec nikada nije otkrio imena policajaca, kao ni jedan službeni izvor iz policije, a neslužbeno su počela kolati imena Palamete i Rudinovića koji su preko noći postali meta australskih nasrtljivih novinara.

Imena stigla iz Nacionala

Sumnju u cijeli  slučaj baca i činjenica da su Elez i Dodik upravo u prosincu iz dubrovačke Vile Palme, prebačeni u obližnju Općinu Konavle i tamošnju policijsku postaju Gruda. Upravo u vrijeme kada je australski novinar Coulthardt radio spornu emisiju o smrti Britt Lapthorne.

Također, kako smo ispitali, prvi je informaciju o identitetu dvojice dubrovačkih policajaca Ivice Rudinovića i Dragana Palamete objavio tjednik Nacional iz pera zagrebačkog novinara Berislava Jelinića. Zagrebački novinar često se u svojim tekstovima poziva na tu činjenicu kako su prvi objavili identitet, no mnogi upravo u toj činjenici vide još jedan motiv za sumnju kako su zapravo Australci, ali time i hrvatska javnost dovedena u zabludu, budući da se za Jelinića kaže kako ima vrlo dobre veze s ravnateljem policije Vladimirom Faberom.

Palameta i Rudinović žrtveni janjci

Štoviše dubrovačka ulica tvrdi kako su Palameta i Rudinović zapravo žrtveni janjci, no za takve tvrdnje premalo je dokaza. Australski kolege novinari najavili su kako od priče oko zagonetne smrti Britt Lapthorne neće odustati, a ne trebamo sumnjati kako će uskoro s novim licima i fotografijama ponovno organizirati prepoznavanje.

Hrvatska policija priznala je smijenivši dubrovačkog načelnika policije Krešića, a potom gotovo cijeli vrh dubrovačke policije, kako je u slučaju Britt Lapthorne bilo niz propusta, a vrijeme će pokazati hoće li se navodno "krivi" policajci s fotorobota naći na toj listi.

I.Ć.
Foto: Arhiva

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.