Na Konvenciji hrvatskih izvoznika pjevali Očenaš

Foto: Pixsell/Goran Stanzl

DANAS je u Zagrebu počela 13. Konvencija hrvatskih izvoznika, koja se održava u City Plazi Zagreb.

Konvencija je otvorena izvedbom Akademskog zbora FER-a. Na početku su otpjevali himnu, a nakon toga - molitvu Očenaš.

Snimku dijela izvedbe Očenaša (u nesvakidašnjoj verziji) na Twitteru je objavila novinarka Nove TV Sabina Tandara.


Na koji je način molitva Očenaš povezana s hrvatskim izvoznicima, ostaje nejasno. 

Zanimljivo je da je Očenaš na Konvenciji izvoznika pjevao Akademski zbog FER-a, čiji je dekan Mislav Grgić, povezan s moćnim ekstremnim katolicima. Grgić nije odgovorio na Indexov upit o pjevanju Očenaša na Konvenciji izvoznika. 

>> Što to povezuje FER i moćne ekstremne katolike?

Prije nešto manje od pola godine FER i katolička televizija Laudato potpisali su ugovor o suradnji.

Grgić je, kako smo već pisali na Indexu, bio jedan iz skupine konzervativaca koji su stavili potpis na peticiju kojom se tražilo da se u službenu vojnu uporabu uvede ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Peticiju su, osim Grgića, potpisali Mario Grčević, voditelj Hrvatskih studija kojega je rektor Boras imenovao protivno volji zaposlenika te ustanove, neonacist Velimir Bujanec, osuđen zbog plaćanja prostitutki kokainom, radikalno desni crkveni dužnosnici Valentin Pozaić, Vlado Košić i Anđelko Kaćunko, te nogometaš Josip Šimunić, koji je zbog ustaškog pozdrava na utakmici protiv Islanda kažnjen s desetak utakmica neigranja.


Na FER-u se skupljali potpisi za homofobni referendum

FER se u fokusu medija našao i 2013. kada su se na njemu, uz blagoslov vodstva fakulteta, skupljali popisi za homofobni referendum udruge 'U ime obitelji' koji je rezultirao ustavnom odredbom o tome da je brak zajednica muškarca i žene.

Mediji nisu previdjeli ni činjenicu da je Grgić u rujnu 2017. branio činjenicu da na FER-u već više od dva desetljeća postoji kolegiji Biblijske teologije, dok, primjerice, nema 'Etike robotike i umjetne inteligencije', 'Sociologije znanosti i tehnologije', 'Povijesti ideja', 'Heuristike i kritičkog mišljenje' ili nekih sličnih koji bi za studente tog fakulteta bili mnogo primjereniji.

Pritom treba podsjetiti da je prvi voditelj Biblijske teologije na FER-u bio Adalbert Rebić, teolog i ministar bez portfelja u HDZ-ovoj vladi, zapamćen po izjavi da su homoseksualci koji su pretučeni na prvom splitskom Prideu, 'dobili što su zaslužili'.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.