Načelnik zagrebačke policije prije mjesec dana se sastao s Horvatinčićem!

NAČELNIK PUZ-a Tomislav Buterin prije mjesec dana se sastao s Tomom Horvatinčićem. Jedva je to priznao na novinskoj konferenciji. Naime, na pitanje novinara prvo nije ništa odgovorio, ali je kasnije priznao kako je sastanak bio na inicijativu Horvatinčića. "Ali o tome ne mogu razgovarati jer za to sada nije ni mjesto ni vrijeme", rekao je Buterin.

"Nitko ne može očekivati od nas da ćemo tolerirati građanski neposluh. U ovom slučaju mi smo samo tehničko pomagalo Grada. Mi provodimo pravnu državu i to ćemo uvijek raditi", kazao je ministar Tomislav Karamarko objašnjavajući da je Grad zatražio asistenciju policije te da je ovo projekt Gradske skupštine i investicija Grada Zagreba.

Na pitanje o ostavci kaže da treba razlikovati pravo na okupljanje s jedne strane i narušavanje javnog reda s druge strane, a da su ovo sve paušalne ocjene i da on stoji iza policije u ovom slučaju.

"Svi smo svjesni da se približava vrijeme izbora, situacija se politizira, skupljaju se politički bodovi. Žalosti me da one stvari koje trebaju biti konsenzus postaju predmet političkog iživljavanja", kaže Karamarko koji je, kako je dodao, nezadovoljan što se uvijek optužuje policija za sve i što se sve lomi na ostavkama njega ili drugih u policiji.

Po pitanju tolikog broja policajaca, njih 167 koji su intervenirali, a kako tvrde u policiji, koji nisu svi u istom trenutku bili u zoni Varšavske, Tomislav Buterin, načelnik zagrebačke policije, kazao je da je napravljena takva sigurnosna procjena i da je u istom trenutku tamo bilo oko 100 policajaca u isto vrijeme. Dodaje kako će asistencija trajati sve dok traju uvjeti za nju i dok se god bude narušavao javni red i mir.

Dubravko Teur, načelnik Uprave policije Ravnateljstva policije, kazao je da su do 12 sati uhićeni pušteni, njih 142, da se prema njima maksimalno korektno postupalo i da do sada nije zabilježen prigovor uhićenih na njihovo postupanje, kao i niti jedna povreda, što znači da nije došlo ni do kakvog prekoračenja ovlasti. Uz to je dodao kako je policija samo u ovoj godini imala 143 asistencije tijelima državne uprave.

Karamarko je kazao da se asistencija ne može odbiti, jer je to provođenje zakona.

Urša Raukar vikala: Uhitili su nas u Gundulićevoj, ne u Varšavskoj

Policija je komentirala reakciju dvaput uhićene Urše Raukar koja je prilikom izlaska iz marice vikala kako nije bila u Varšavskoj, nego u Gundulićevoj.

"Gundulićeva, Varšavska, Masarykova - to je zakon spojenih posuda i taj prostor je definitivno u mjeri opreza", rekao je Dubravko Teur iz Ravnateljstva policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.