Nacional: Profesori Hrvatskih studija organiziraju skupove sa štovateljima četnika

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Optuženi profesori Hrvatskih studija uz financiranje Ministarstva znanosti organiziraju revizionističke skupove u suradnji s četničkim revizionistima Bojanom Dimitrijevićem i Nemanjom Devićem, piše Nacional.

Nacional piše da je proteklog tjedna istražio dio akademskog angažmana Vlatke Vukelić, Vladimira Šumanovića i Mije Belje, profesora povijesti s Fakulteta hrvatskih studija (FHS) optuženih za uhođenje i prisluškivanje fakultetskog kolege.

Podsjetimo, Vukelić je široj javnosti poznata po tome što se fotografirala uz ustašku zastavu te što je krajnja desničarka koja je negirala ustaški pokolj djece.

Tjednik je ustanovio da to troje revizionističkih povjesničara, uz financijsku podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih Radovana Fuchsa, organizira znanstveni skup u suradnji Bojanom Dimitrijevićem, četničkim revizionistom i autorom biografije Ratka Mladića, zamjenikom direktora Instituta za savremenu istoriju iz Beograda, čije je gostovanje u veljači prošle godine u Hrvatskoj izazvalo veliku polemiku i nezadovoljstvo javnosti

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.