Nađi: Je li Filipović optužio Plenkovića da je predator koji napada građane?

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

MINISTAR Davor Filipović prošli je tjedan rekao da je Hrvatsku zaštitio od predatora koji državu koriste kao bankomat i da interesne skupine ne zaziru ni od čega.

Davor Nađi pita se je li Plenković predator iz Filipovićevog opisa.

"Je li Filipović zapravo optužio Plenkovića da je predator koji napada građane?
Prošli tjedan vidjeli smo dramatičan istup ministra Filipovića u kojem je govorio kako upravo on brani Hrvatsku od predatora, a posebno se to odnosi na slučaj Petrokemije.

Upitan od strane medija za mišljenje o ugovoru koji je Plenkovićevom odlukom sklopljen o privatizaciji Petrokemije 2018. godine, ogradio se od te radnje rekavši da to nije bilo u njegovo vrijeme", piše Nađi.

"Ako se od tog ugovora ogradio, a podsjetimo da je po tom ugovoru Petrokemija prodana Ini i PPD-u, za pretpostaviti je da ministar Filipović smatra da s tim ugovorom nešto nije u redu, tj. da je sklopljen na štetu Hrvatske i njenih građana.

A ako je sklapanje tog ugovora Plenkovićeva odluka, onda ministar implicira je zapravo premijer Plenković jedan od predatora koji kradu građane? Ako je ta izjava pak PR spin, onda se bumerang vraća u glavu premijera Plenkovića", kaže Nađi.

"Treba reći da je ministar Filipović na toj pressici optužio i medije da rade protiv njega, a danas je također medije optužio i premijer Plenković. To mi izgleda kao da je premijer ipak odlučio skrenuti pozornost sa sebe i za sve okriviti medije, koji u ovom slučaju samo traže istinu", dodaje.

"I na kraju pitanje za ministra Filipovića koji je i započeo cijelu ovu priču: Tko si ti predatori? Imamo samo dvije opcije: 1. Predatori su mediji i kako vi, ministre, tvrdite oni koji ih plaćaju; 2. Predator je premijer Plenković, koji prema ovome što se iz vaših izjava da zaključiti, ugovara loše stvari za državu.
Zna se život zakomplicirati jednom kad se pređe semafor…", stoji na kraju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.