Neovisni vijećnici u Opatiji prešli u HDZ

Foto: Pixsell/Sasa Miljevic

Dosadašnji nezavisni opatijski gradski vijećnici Vera Aničić i Domagoj Tramontana postali su članovi HDZ-a, objavljeno je na konferenciji za novinstvo danas u Opatiji. Predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a i potpredsjednik stranke Oleg Butković rekao je da je prelazak njih dvoje u redove HDZ-a velika čast i priznanje.

Ocijenio je da je riječ o mladim, perspektivnim i obrazovanim ljudima, čije će ideje i zamisli u opatijskom Gradskom vijeću pomoći HDZ-u na lokalnoj razini i unaprijediti djelovanje stranke. Pripremamo se za lokalne izbore sljedeće godine, pa će i ovaj korak pomoći u pripremi, ustvrdio je Butković.

"Ušla sam u HDZ jer volim Opatiju"

Među projektima na lokalnoj i regionalnoj razini u ovom području izdvojio je otvaranje za promet druge cijevi tunela Učka početkom rujna, planiranu spojnu cestu od kvarnerskog ulaza u tunel prema Lovranu, novu opatijsku obilaznicu i uređenje tamošnje luke.

Vera Aničić je obrazložila ulazak u HDZ ljubavlju prema Opatiji te željom da se još više angažira na projektima od značaja za ovaj kraj. "Želim surađivati s onima koji provode brojne projekte na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini, a među njima je svakako Oleg Butković, koji voli svoj kraj, istaknula je.

Drugi hvalio vladu

Domagoj Tramontana je rekao da ovu odluku nije donio u trenutku, nego da je o tome razgovarao dulje vrijeme s predstavnicima HDZ-a.

Naveo je da su ga na učlanjivanje potaknuli i napor vlade na unaprjeđenju stanja u dječjim vrtićima, demografske mjere pokrenute u prošlom mandatu vlade te najavljeno donošenje nacionalnog stambenog plana. "Pozicija u Gradskoj vijećnici nam ostaje ista, bit ćemo oštra, ali konstruktivna oporba vladajućem SDP-u", zaključio je.

Vera Aničić je gradska vijećnica u tekućem mandatu, a u prošlom je bila zamjenica gradonačelnika Ive Dujmića. Domagoju Tramontani je ovo prvi vijećnički mandat, a u Gradsko vijeće je, zajedno s Verom Aničić, izabran s nezavisne liste Ive Dujmića. U opatijskom Gradskom vijeću dosad je bilo pet vijećnika s liste Ive Dujmića, a Marko Ćorić je bio jedini predstavnik HDZ-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.