Nestala Amerikanka pronađena mrtva na Klisu

Foto: Nestali.hr

Pedesetogodišnja Amerikanka za kojom su spasioci tragali tjednima na području Klisa pronađena je mrtva na Kočinjem brdu na Klisu, izvijestila je Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS).

"Uz pomoć potražnih K9 timova u četvrtak oko podneva je okončana potraga za 50-godišnjom američkom državljankom koja je nestala na području Klisa, odnosno na Kočinjem brdu, i koja je pronađena mrtva", naveo je HGSS.

Informaciju o nestanku američke državljanke Nadije Aleotti Young (1974.) u HGSS-u su dobili 19. rujna i potražne ekipe su izašle na teren.

Tijekom proteklog vremena pretražili su velik teritorij između Klisa i Konjskog, uz velik angažman brojnih članova HGSS-ove Stanice Split, vanjskih suradnika ispostava, K9 timova, pilota bespilotnih letjelica, kao i pripadnika MUP-a te vatrogasaca.

"Protekle nedjelje, tijekom potrage, nađeni su novi materijalni dokazi vezani uz nestalu te je angažirana K9 ekipa, koja je tijekom srijede i ovog četvrtka intenzivno tragala na tom teško prohodnom krševitom području, šireći područje potrage. Na terenu su protekla dva dana bili potražni timovi iz Splita, Zadra, Makarske i Orebića čija je pretraga okončala ovu iznimno zahtjevnu višetjednu potragu. Nakon pronalaska tijela djelatnici MUP-a obavili su očevid", poručili su iz HGSS-a i izrazili sućut obitelji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.