Novi Bidenov gaf: "Ponosan sam što sam služio kao prva crna žena"

Foto: EPA

Američki predsjednik Joe Biden poručio je da je "ponosan" što je "prva crnkinja koja je služila s crnim predsjednikom" u najnovijem gafu. Tjedan nakon katastrofalnog nastupa u debati, Biden je jučer dao intervju za filadelfijsku radiostanicu Wurd, piše Telegraph.

"Usput, ponosan sam što sam, kao što sam rekao, prva potpredsjednica, prva crnkinja... koja je služila s crnim predsjednikom", rekao je. Biden je služio kao potpredsjednik tijekom oba mandata Baracka Obame, prvog crnog predsjednika u američkoj povijesti.

Kad je izabran u Bijelu kuću, Biden je za svoju potpredsjednicu imenovao Kamalu Harris, prvu osobu crne boje kože i ženskog spola na toj dužnosti. Ranije u intervjuu, Biden je ispravno govorio o imenovanju Harris i Ketanji Brown Jackson, prve crnkinje koja je izabrana u Vrhovni sud. 

Raste pritisak na Bidena

Biden je u više navrata djelovao nesigurno kada je govorio u emisiji Earl Ingram Show, koja je namijenjena crnim slušateljima u Wisconsinu, ali se također emitira diljem zemlje. Na pitanje zašto je glasanje važno, Biden je dao odgovor koji se činio kao da se odnosi na nedavnu odluku Vrhovnog suda da Trumpu odobri značajan imunitet od kaznenog progona.

"Potreban vam je netko, netko tko će se pobrinuti za to. Vrhovni sud je upravo donio odluku, usput, koja prijeti američkom principu da u Americi nemamo kraljeva. Nema nikoga iznad zakona", rekao je. 

Biden je ranije jučer napravio još jedan gaf tijekom razgovora s obiteljima vojnika na južnom travnjaku Bijele kuće. Donalda Trumpa, svog velikog rivala i protukandidata na predsjedničkim izborima, nazvao je jednim od "svojih kolega."

Najnoviji gafovi vjerojatno će pojačati pritisak na Bidena da odustane od utrke, budući da Demokratska stranka postaje sve zabrinutija oko njegovih izgleda da pobjedi Trumpa u studenom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.