Novi detalji dramatične potjere. Uhićeni pljačkali zlato poduzetnika s Pantovčaka?

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Pojavljuje se sve više detalja policijske sačekuše i dramatične potjere koja se sinoć odvijala u zagrebačkom Maksimiru. Policija je krenula u identifikaciju i uhićenje četvorice osumnjičenih za teške pljačke, čije je vozilo presrela na križanju Maksimirske ceste i Mandlove ulice, no muškarci su pokušali pobjeći i pritom slupali sedam automobila koji su stajali na semaforu. 

Policija je danas objavila da je jučer oko 20:50 operativnim radom policijskih službenika došlo do uočavanja mogućih počinitelja kaznenih djela, koji su se u tom trenutku nalazili u vozilu koje je bilo zaustavljeno na semaforu na znak crvenog svjetla. 

"Prema do sada prikupljenim informacijama, osumnjičeni 36-godišnjak upravljao je Maksimirskom cestom u smjeru istoka, kod raskrižja s Mandlovom ulicom, a kretao se vozilom Mazda dok su se u vozilu nalazila trojica putnika starosti od 19 do 34 godine. Po uočavanju, policijski službenici, upravo u trenutku zaustavljanja tog vozila zbog crvenog svjetla na semaforu prilaze mu s ciljem uhićenja sumnjivih osoba.

Uz procjenu minimalnog rizika, s obzirom da vozilo tada nije bilo u kretanju, legitimiraju se i izdaju naredbe na što se vozač oglušio i s namjerom bijega oštetio sedam vozila koja su tada bila zaustavljena na kolniku.  Nad svim osobama uporabljena su sredstva prisile nakon čega su privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje", objavila je policija.

 

Sada pristižu informacije o osumnjičenicima i pljačkama za koje ih se tereti. U metropoli su se od početka godine zaredale provale u domove, a s koliko će točno provalničkih krađa uspjeti kriminalisti povezati osumnjičene, još nije poznato.

Žrtve su poduzetnici s Pantovčaka?

U tijeku je pregled niza videonadzora iz pojedinih domova u koje je provaljeno, kao i ulaza u zgrade odnosno vile kako bi se utvrdilo jesu li uhićeni provaljivali u njih i pljačkali ih. Među oštećenima, kako piše Jutarnji, ima i poznatih stanovnika Pantovčaka iz poduzetničkog svijeta, koji su tijekom provalničkih operacija ostali bez, primjerice, zlatnog nakita vrijednog desetke tisuća eura. Ukupna šteta za koju se pretpostavlja da su je počinili iznosi stotine tisuća eura.

Policija obavlja i pretrese domova i prostorija te garaža i automobila kojima se osumnjičeni inače koriste, a je li kod njih išta od ukradenog i pronađeno, također još nije poznato. Navodno su na pojedinim lokacijama bile ubacivane tzv. bube, odnosno uređaji za prisluškivanje, a jesu li polučile ikakav uspjeh, zasad se može samo nagađati. 

Inače, dramatična potjera i dalje se prepričava u gradu, a posebno među svjedocima događaja. 

"Nismo odmah znali što se događa. Izgledalo je kao oružani prepad na ljude u Mazdi i kao da netko puca, a na kraju su to bili policajci koji su uhitili dečke iz tog auta dok su iz njega bježali", rekla je svjedokinja Jutarnjem. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.