Novi detalji: Mladić pucao na ulici u Murteru nakon što je zamoljen da napusti kafić

Screenshot

Nakon što smo jučer objavili snimku muškarca kako hoda ulicom u Murteru i puca u zrak, danas su se oglasili iz policije. Naveli su kako je provedeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom 25-godišnjaka osumnjičenih za počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. 

Sve je krenulo jučer oko pola sata iza ponoći na terasi ugostiteljskog objekta na Trgu Rudina 1 u Murteru. Kad ga je zaposlenik zamolio da plati račun i napusti kafić, 25-godišnjak je odgovorio poprskavši zaposlenika po licu sprejem s nadražujućim tvarima.

25-godišnjak je zatim uništavao inventar na terasi ugostiteljskog objekta, razbacujući stolice i stolove. Bacao je i prazne boce na pod terase kafića. Nakratko je izašao iz objekta, a potom se vratio na terasu držeći pištolj u ruci. 

 

Obojica su bila pod utjecajem alkohola

Potom je s drugim 25-godišnjakom izašao na ulicu pa repetirao oružje i ispalio više hitaca u zrak. Time je izazvao opasnost za život i tijelo stotinjak ljudi koji su se nalazili u samoj blizini mjesta događaja.

Obojica 25-godišnjaka su zatim napustila mjesto događaja u osobnom automobilu zagrebačkih registarskih oznaka. Vozilom je upravljao drugi 25-godišnjak te su putem iz automobila odbacili vatreno oružje.

Osumnjičenici su uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Kod 25-godišnjaka koji je pucao iz vatrenog oružja utvrđena je koncentracija alkohola od 1.93 promila, dok je kod drugog 25-godišnjaka izmjereno 1.26 promila. 

Predani su pritvorskom nadzorniku

Policajci su provjerili državnu cestu D-121 kojom su se kretali osumnjičenici. Izuzeli su odbačeno vatreno oružje. Temeljem naloga Županijskog suda, izvršena je pretraga automobila. Tom prilikom su pronađeni i oduzeti sprej s nadražujućim tvarima i elektrošoker.

Iz policije su napomenuli kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su osumnjičeni počinili kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Obojica su uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Protiv prvog 25-godišnjaka će se zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o nabavi i posjedovanju oružja podnijeti optužni prijedlog. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.