Zbog brutalnog ubojstva djevojčice u Lici uhićena njena sestrična

Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

POLICIJA intenzivno istražuje ubojstvo djevojčice Sare Čirjak u okolici Gračaca, na ranču Mala Mila, koje je jučer potreslo cijelu Hrvatsku. No, s obzirom na to da se radi o maloljetnoj osobi, odbijaju davati bilo kakve informacije.

Tijekom jučerašnjeg dana sa sigurnošću se moglo tvrditi samo to da je nesretna 14-godišnjakinja preminula u vozilu Hitne pomoći na putu do bolnice, od rana zadobivenih hladnim oružjem.

Obitelj tvrdila da je pala na nož

Kako neslužbeno doznajemo, Sara je bila sama sa sestričnom u trenucima kada je ubodena u prsa. Iz Hitne pomoći saznajemo da je zadobila jednu ranu i to velikim oštrim predmetom, vjerojatno sjekirom.

Članovi obitelji Sarinog ujaka, kod kojega je boravila na početku školskih praznika, djevojčicu su pronašli kada su se vratili s ispaše. Bila je ozlijeđena i sama, te pri svijesti. Pozvali su Hitnu i medicinskom osoblju rekli da je ozljede zadobila pri padu na nož.

Ranč na kojemu se nesretni događaj odigrao izoliran je, pa je Hitnoj pomoći trebalo dosta vremena da stigne nakon poziva. Sara je preminula u vozilu Hitne pomoći na putu do bolnice.

Teško ubojstvo

Susjedi tvrde kako je sestrična s kojom je djevojčica ostala u kući tijekom jučerašnjeg dana nestala. Mještani Gračaca govore da je riječ o djevojci u kasnim dvadesetim godinama koja je nedavno, zbog psihičkih problema, prekinula studij veterine u Zagrebu i vratila se na obiteljski ranč.



Glasnogovornica ličke policije potvrdila je popodne jedino da je očevidom utvrđeno kako je riječ o djelu teškog ubojstva.

Privedeni članovi obitelji



Iz krugova bliskih istrazi doznajemo kako je danas tijekom dana policija privela osam članova obitelji koje sumnjiči za više kaznenih djela. Šestero njih u policiji je zadržano i nakon ispitivanja, pod sumnjom da su počinili više kaznenih djela. Osim samog ubojstva, sumnjiči ih se za prikrivanje ubojstva i ometanje istrage.

Ličko-senjska policija potvrdila je kako je zbog sumnje da je počinila kazneno djelo teškog ubojstva uhićena 27-godišnjakinja iz Zatona Obrovačkog.

Tijelo preminule 14-godišnjakinje nalazi se na Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu, gdje će se utvrditi točan uzrok smrti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.