Obitelj Amerikanki koje je Hamas pustio: Nemamo privilegiju slaviti

Foto: Društvene mreže

Obitelj dvije američke taokinje koje je Hamas oslobodio prošli tjedan opisala je kako su im osjećaji pomiješani između olakšanja za oslobođenu majku i kćer i straha za one koje ta militantna skupina još uvijek drži u zarobljeništvu, uključujući osmero njihovih voljenih.

"Bilo je sve odjednom - radost, zatim krivnja zbog osjećaja radosti samo na sekundu", rekla je Ayelet Sella, rođakinja Judith Raanan za NBC News.

Raanan puštena je zajedno sa svojom kćeri Natalie u petak, u prvom diplomatskom proboju po tom pitanju od racija 7. listopada.

"Bili su samo nevini, nedužni civili koji su odvedeni iz svojih domova unutar izraelskih granica", rekla je Ayelet Sella. "Nemamo privilegiju slaviti", dodao je njen brat Or Sella.

Iako im je laknulo što su Judith i Natalie oslobođene, Ayelet, 42, i Or Sella, 34, rekli su da još uvijek žale zbog gubitka drugih rođaka ubijenih u Hamasovom napadu - i da je nekoliko članova obitelji još uvijek zatočeno, od kojih je najmlađi star samo tri godine. Neki su američko-izraelski državljani.

"Još nemamo privilegiju čak ni oplakivati naše ubijene članove obitelji, jer svaki dan se budimo i 24 sata dnevno samo činimo sve što možemo da se svi vrate", rekao je Or Sella.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.