Obitelj Certa: Tata zbog pljačke pošte u zatvoru, a kćer spasila novce kladionici!



JELENA CERTA, 22-godišnja kćer Joze Certe, šefa kaštelanske Hvidre, koji je nedavno osuđen na pet godina zatvora zbog pomaganja srpskim pljačkašima 15 milijuna kuna iz Središta Hrvatskih pošta u Kopilici, spasila je sinoć utržak kladionice Fortuna u Kaštel Lukšiću, premda su joj dvojica maskiranih razbojnika zaprijetila harpunom.

Video nadzor

Jelena je pobjegla u stražnji dio kladionice te zaključala za sobom blindo vrata. Za razbojnike je to bila nepremostiva prepreka pa su otišli neobavljena posla.

Sada ih traži policija. Posao im je olakšan jer je kladionica na Cesti dr. Franje Tuđmana opremljena video nadzorom. Visoki su oko 185 centimetara, upali su u kladionicu s fantomkama na glavi. Jedan je nosio šešir na glavi, a drugi, s harpunom, bio je odjeven u trenirku. Gornji dio bijela kava, donji modre boje.

Mora vratiti i milijun i po kuna od pljačke

Certa je uhićen u proljeće 2008. godine, koji mjesec nakon pljačke pošte na Kopilici. Tvrdio je da je nevin i da nije nosio pljačkašima iz Srbije janjetinu. Kaže da je na Pale išao kod svoje djevojke, pjevačice turbo folk glazbe, a ne da bi razdijelio plijen. Sud ga je obavezao i da mora vratiti milijun i pol kuna od pljačke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.