Sanader ne može svjedočiti u "velikom maestru" jer nema "saznanja o činjenicama"

SUĐENJE u slučaju "Veliki Maestro" i dalje je u centru pažnje hrvatske javnosti, a nakon što je jučer najavljeno da bi se kao svjedoci mogli pojaviti Ivo Sanader i Damir Polančec, za današnje "uzbuđenje" pobrinula se svjedokinja odnosno zaposlenica Hrvatskog fonda za privatizaciju Vesna Čizmar, izjavivši pred sucem kako su je policajac prilikom saslušanja u lipnju 2007. prijetili tjerali da izmišlja i opisuje kako bi se moglo manipulirati ponudama u privatizacijama.

Svjedokinja briznula u plač

"Ispitivali su me u Heinzelovoj ulici, gdje je središte kriminalističke policije, a bila sam prisiljena opisivati kako bi se moglo manipulirati ponudama. Na njihovo inzistiranje to sam i učinila, a policajci su bili vrlo drski i tjerali su me da izmišljam" kazala danas Čizmar dodajući kako su je pripadni MUP-a podsjećali kako je samohrana majka dvoje djece pa ako završi u zatvoru da svoju djecu neće vidjeti mjesecima. Nakon toga, Čizmar je briznula u plač.

Štoviše, Čizmar je u svom svjedočenju naglasila kako joj policajci koji su je priveli u 6.30 sati nisu rekli zašto je privedena niti da ima pravo na branitelja.

"Zamjenik ravnatelja USKOK-a Darko Žegarac bio je nazočan za vrijeme ispitivanja, a u večernjim satima u istom vozilu na putu do zagrebačkog Županijskog suda, gdje sam također ispitana, bila je zamjenica ravnatelja USKOK-a Ksenija Pavić", istaknula je danas Čizmar.

Tko je ubacio politiku u sudnicu?

Nakon svjedočenja Čizmar odbijen je prijedlog za svjedočenjem premijera Ive Sanadera kao predsjednika Vladina Povjerenstva za upravljanje državnom imovinom te ministara Ivana Šukera, Božidara Kalmete i Petra Čobankovića. O prijedlogu da se kao svjedok ispita potpredsjednik Vlade i predsjednik Upravnog odbora HFP-a Damir Polančec sud će naknadno donijeti odluku.

Naime, tužiteljica Ksenija Pavić kazala je kako "Sanader i društvo" nemaju saznanja "o relevantnim činjenicama", a pokušaj da se u sudnicu "ubaci" Sanader ocijenila je pokušajem obrane da se u sudnicu uvede politika.

"Politika djeluje preko USKOK-a, a ne mene", ustvrdio je branitelj prvooptuženog Josipa Matanovića, odvjetnik Branko Šerić.

I.Ć.
Foto: Goran Mehkek (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.