Odbačena prijava protiv kćeri HDZ-ovca iz afere Nakaze. Stigla reakcija Božinovića

Screenshot: HTV

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je mogućnost da je odbacivanje kaznene prijave protiv Anne Dujić povezano s politikom jer je riječ o kćeri HDZ-ovca Nediljka Dujića, rekavši kako članstvo u bilo kojoj stranci ne pomaže ako je prikupljeno dovoljno dokaza.

>> Odbačena prijava protiv kćeri HDZ-ovca iz afere Nakaze. DORH ne vjeruje policajki

Božinović je dodao da valja pročitati obrazloženje, a paralelno ide i prekršajni postupak.

"Pripadanje stranci nikome nije pomoglo ako je bilo dokaza"

"U mandatu ove vlade nikada činjenica pripadanja nekoj političkoj stranci, pa i vladajućoj, nikome nije pomogla ako je bilo dovoljno dokaza", rekao je Božinović u izjavi medijima u Hrvatskom saboru.

Državno odvjetništvo u Šibeniku odbacilo je kaznenu prijavu koju je policijska službenica ljetos podnijela protiv Anne Dujić, kćeri predsjednika uprave Hrvatskih šuma i člana HDZ-a Nediljka Dujića. Policajka je u prijavi navela da ju je Dujić vrijeđala psovkama i riječima "nakaze" te da ju je gotovo pregazila kako bi prošla kroz cestovnu blokadu postavljenu zbog požara.

''Ne mogu ulaziti u odluke državnog odvjetništva. Oni su analizirali njezinu kaznenu prijavu i izvješće koje je podnijela policiji'', kazao je ministar na pitanje znači li ta odluka da se ne vjeruje službenim osobama. Podsjetimo, državno odvjetništvo povjerovalo je Anni Dujić, a ne policajki koja ju je prijavila.

Sestra joj radi u šibenskom Državnom odvjetništvu

Napomenimo kako je Index pisao da je upravo u tom Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku zaposlena sestra Anne Dujić, Katarina Dujić.

Ona je u državnu službu primljena u travnju 2021. kao državnoodvjetnički vježbenik. I dalje kao pravnica radi u općinskom DORH-u.

Isto je to općinsko Državno odvjetništvo bilo ono koje je dalo pozitivno mišljenje na nacrt ugovora za stan koji je Anna Dujić kupila po bagatelnoj cijeni i kasnije iznajmljivala, a sad je odlučilo da se kaznena prijava protiv Anne Dujić odbaci. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.