Odvjetnička komora u studenom bira novog šefa nakon što je Šurjak uhićen

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

UPRAVNI odbor Hrvatske odvjetničke komore (HOK) održat će 5. studenoga izvanrednu izbornu skupštinu HOK radi izbora novog predsjednika nakon što je prošlog vikenda u plinskoj aferi uhićen donedavni predsjednik Josip Šurjak.

Podsjetimo, Šurjak je prije tri dana podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika HOK. HOK je izvijestio da je Upravni odbor Komore danas održao izvanrednu sjednicu na kojoj je donesena odluka o raspisivanju izvanredne izborne skupštine HOK.

Uz sada već bivšeg predsjednika HOK Josipa Šurjaka i njegovog poslovnog partnera Gorana Husića, s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, u USKOK-ovoj akciji uhićeni su direktor Ine Damir Škugor, koji je suspendiran, Škugorov otac Dane Škugor i predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić, koja je u nedjelju podnijela ostavku na tu dužnost.

Šteta za Inu navodno prelazi milijardu kuna, protuzakonita zarada Damira Škugora i njegovog oca je gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak za 68.9 milijuna kuna.

Na računu njihove tvrtke OMS Upravljanje ostalo je još preko 200 milijuna kuna protuzakonito ostvarene dobiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.