Osječke vrtiće ove će godine pohađati preko 3600 djece

Ilustracija: Dubravka Petric/PIXSELL

Dječje vrtiće u Osijeku ove će godine pohađati ukupno 3611 djece, a u odnosu na prošlu godinu upisano je 370 djece više, izvijestio je danas osječki gradonačelnik Ivan Radić na sjednici Gradskog vijeća.

Odgovarajući na upite vijećnika, Radić je kazao kako je 2021. godine, kada je preuzeo dužnost gradonačelnika, u vrtićima bilo 2848 djece, a sada ih ima 3611.

Radić: Sada zaposlene 324 odgajateljice, zaposlit će ih se još 43 na neodređeno vrijeme

U tom je razdoblju udvostručeno financiranje vrtića, jer se prije tri godine za njih izdvajalo 5.5 milijuna eura, a u gradskom proračunu za 2024. osigurano je 11.6 milijuna eura.

"Prije tri godine u vrtićima je bilo zaposleno 246 odgajateljica, sada ih ima 324, a u tijeku je natječaj za zapošljavanje još 43 odgajateljice na neodređeno vrijeme. To je važno jer, kada sam preuzeo dužnost, veliki broj odgajateljica bio je zaposlen na određeno vrijeme", istaknuo je Radić.

Prenamjena zgrade nekadašnje privatne škole Gaudeamus u vrtić

Najavio je kako će, uz pet postojećih projekata izgradnje i dogradnje dječjih vrtića, u mandatu njegove uprave biti realizirana i prenamjena zgrade nekadašnje privatne škole Gaudeamus u vrtić.

"Riječ je o objektu u Školskoj ulici, u središtu grada, to je gradski prostor koji ćemo preurediti i prenamijeniti za vrtić s četiri skupine djece, a u tijeku je izrada glavnoga projekta", pojasnio je Radić.

Podsjetio je kako su u proteklih 30 godina u Osijeku izgrađena samo dva dječja vrtića i najavio da će prva tri nova vrtića biti otvorena 1. rujna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.