Ginekolog osuđen za silovanje pacijentice završio u zatvoru zbog novog slučaja

Ilustracija: Dubravka Petric/PIXSELL

64-godišnji ginekolog osječkog KBC-a Zlatko Topolovec, koji je već nepravomoćno osuđen zbog silovanja pacijentice, završio je u istražnom zatvoru nakon što je osumnjičen da je prošlog tjedna počinio bludne radnje nad pacijenticom. 

Sve se dogodilo 9. rujna oko 16:30 tijekom pregleda u KBC-u Osijek. Policija je nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, priopćeno je iz DORH-a.

Osumnjičenik je uhićen i ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, a sudac istrage Županijskog suda u Osijeku je na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Dobio otkaz u bolnici

Iz Ravnateljstva osječkog KBC-a su ranije danas priopćili kako je Topolovec dobio otkaz u toj zdravstvenoj ustanovi. Naveli su kako su prvo zatražili od osječkog Županijskog suda dostavu nepravomoćne presude, od veljače ove godine, koju je Sud dostavio 11. rujna, a na temelju čega je protiv Topolovca pokrenut disciplinski postupak.

Nakon pokrenutih disciplinskih postupaka te uvažavajući sve okolnosti i činjenice, donesena je navedena odluka o otkazivanju ugovora o radu, istaknuli su iz Ravnateljstva osječkog KBC-a. Dakle, ginekolog je mjesecima nakon nepravomoćne presude nastavio raditi u bolnici. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.