Djeca u Beogradu pretukla vršnjaka uz užasnu poruku: "Ciganin ne može nositi srpsku zastavu"

Screenshot: YouTube

SKUPINA učenika osmog razreda osnovne škole "Karađorđe" u Beogradu jučer je pretukla učenika sedmog razreda, a kako piše list Danas, razlog tome je taj što je bio pripadnik romske manjine.

Kako piše portal "Danas" dječak je pretučen jer je u školskom dvorištu držao srpsku zastavu. Tada mu je nekoliko učenika osmog razreda prišlo i reklo mu kako nema pravo nositi tu zastavu jer je on "ciganin". Dječaka su tukli, šutirali i davili šipkom.

Povod napada je strašan

Njegova razrednica, Vladanka Jakšić, izjavila je kako same ozljede dječaka nisu toliko strašne koliko je strašan povod incidenta.

"On ima nekoliko ogrebotina, i to u ovom slučaju nije veliki problem. Strašno je to što su ga tukli zato što je Rom", poručila je i dodala kako je on inače mirno i dobro dijete te kako je sigurna da on nije bio taj koji je provocirao.

"Mi ćemo to odmah prijaviti policiji i napraviti sve što je u nadležnosti škole, jer ovi učenici osmog razreda moraju snositi posljedice", poručila je razrednica dječaka.

Državni tajnik ministarstva rada osudio napad

Kako prenosi portal Blic.rs maloljetničko nasilje je osudio i Nenad Ivanišević, državni tajnik u Ministarstvu rada i zapošljavanje Srbije, koji je i predsjednika Savjeta za unaprjeđenje položaja Roma i provođenje Dekade uključivanja Romkinja i Roma u Srbiji.

Rekao je kako se učenici koji su dječaka pretukli trebaju stidjeti i ispričati za svoj sramotni postupak te je poručio kako "to što je netko Rom ne znači da je biće s druge planete".

"Mi nismo narod koji ima rasnu netrpeljivost. Kroz povijest smo to i pokazali. Srbija je uvijek bila humana i gostoljubiva zemlja. Ovakvi pojedinačni slučajevi su za svaku osudu, ali nam isto tako ovi slučajevi pokazuju kako moramo svoju djecu svakodnevno učiti da budu ljudi, jer je to podjednako važno, kao i to da budu odlični učenici", poručio je.

Za kraj je dodao kako je dječak nosio zastavu Srbije koju nosi i voli svatko tko voli i poštuje Srbiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.