Ostojić: Tražio sam od SOA-e da mi odgovori financiraju li Rusi Milanovića

Foto: Sanjin Strukic, Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić (SDP) izvijestio je danas da je od Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) dobio negativan odgovor na pitanje jesu li točne informacije da Rusi financiraju predizbornu kampanju predsjednika Zorana Milanovića.

Ostojić je rekao da je kao predsjednik Odbora 14. listopada zatražio od SOA-e da mu odgovori jesu li točne informacije da Rusi financiraju kampanju predsjednika Milanovića, te prikuplja li netko dokaze već dvije godine od početka sukoba u Ukrajini oko toga da bi Rusi na bilo koji način financirali predsjednika.

"Izvješće je stiglo i odgovor je negativan. SOA je dala kategorički negativan odgovor da nitko ne financira predsjednika”, izvijestio je Ostojić novinare nakon sjednice Odbora.

"Ne prikupljaju se nikakvi dokazi da predsjednika financiraju Rusi"

"Ono što smo tražili, to smo dobili, oni koji su za to zaduženi vrlo konkretno su na to odgovorili i to više nije pitanje za mene nego za one koji obnašaju vrlo odgovorne funkcije u državi, od ministra vanjskih poslova pa do ovih koji bi trebali biti kandidati za predsjednika da ne šire lažne informacije", poručio je.

Dodao je da su na konkretna pitanja dobili doslovno dvije rečenice odgovora. To je sasvim dovoljno i samo govori o tome na koji način se ponašaju oni koji tako nešto šire i govore, ustvrdio je. Naglasio je da se ne prikupljaju nikakvi dokazi da predsjednika financiraju Rusi i da onaj tko je o tome govorio ne govori istinu, aludirajući na izjavu Dragana Primorca, HDZ-ova predsjedničkog kandidata.

Upitan treba li ministar vanjskih poslova podnijeti političku odgovornost jer je on započeo priču da Milanovića financiraju Rusi pa je kasnije reterirao, Ostojić je kazao da dva potpredsjednika Vlade kažu da nema dokaza za takvo financiranje, a ministar vanjskih poslova te iste Vlade govori sasvim suprotno.

"To je čisto ogovaranje, sramota za ovu zemlju, a da ne govorim o kršenju Ustava. Trebali bi shvatiti da predsjednik Republike dijeli odgovornost za vanjsku politiku pa, između ostaloga, i za njegovo ponašanje. Prema tome, s njim bi se trebao savjetovati, a ne da ga ovaj opanjkava", naglasio je Ostojić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.