Otac tjerao sina (5) da mu rukama dira spolovilo, na leđima mu crtao U i svastiku

Ilustracija: Borna jaksic/PIXSELL

U listopadu 2022., na krajnjem istoku zemlje, policija je zaprimila prijavu protiv 29-godišnjeg muškarca zbog sumnje na zlostavljanje petogodišnjeg sina. Prema kaznenoj prijavi, muškarac je dijete poticao da dodiruje njegove genitalije prvo jednom rukom, a onda i s obje, dok je nekoliko mjeseci kasnije, u prisustvu djeteta, tukao njegovu majku.

Također, optužen je da je dijete udarao po glavi i stražnjici te mu je na leđima 3. kolovoza 2023. nacrtao svastiku i ustaške simbole, prenosi Jutarnji

Muškarac je, prema prijavi, dao djetetu da drži napravu za usitnjavanje droge i posudu s marihuanom, a taj prizor je snimio mobitelom. Optužen je za ugrožavanje djetetovog psihofizičkog i emocionalnog razvoja te za bludne radnje zloupotrebom odnosa ovisnosti djeteta o njemu.

Iako je istraga isprva obuhvatila i dječakovu majku, nakon prikupljenih dokaza tužiteljstvo je odlučilo obustaviti kazneni progon protiv nje.

Tvrdi da nije on nacrtao U i svastiku djetetu i da mu je dječak sam želio kremom namazati spolovilo

Optuženi muškarac negira dio optužbi, tvrdeći da on nije nacrtao simbole na djetetovim leđima, nego da je dijete već imalo iscrtanu svastiku kad je došao kući, te da ne zna ništa o fotografiji na kojoj dijete drži posudicu s marihuanom.

Za fotografiju na kojoj dijete drži njegov spolni organ optuženi tvrdi da je to snimila djetetova majka. Osim toga, optuženi tvrdi da je "imao infekciju i neki osip i da mu je dijete htjelo pomoći ga namazati jer bi se u protivnom rastužilo da mu nije mogao pomoći..." A na jednom videozapisu od kobnog jutra dok je osumnjičeni na krevetu bio s djetetom može se čuti kako mu govori: "Što radiš? A što radiš to.. Koga to mažeš? Tati mažeš..."

Ako mu se dokaže krivnja, prijeti mu višegodišnja zatvorska kazna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.