Otvorena Bregana. "Bomba" je bila uređaj za klavir, vlasnik odveden u lisicama

Foto: Luka Šangulin

OKO 11:40 ponovno je pušten promet preko graničnog prijelaza Bregana koji je oko sat i pol bio zatvoren zbog pronalaska sumnjivog predmeta u koferu Flixbusa koji je iz Hrvatske ulazio u Sloveniju. Sumnjivi predmet je bio, kako pišu slovenski mediji, štimer za klavir.

Hak je prvo objavio kako je zbog policijskog postupanja prekinut promet na graničnom prijelazu Bregana u oba smjera. Promet se preusmjeravao na granični prijelaz Bregana Naselje.

Granični prijelaz Obrežje/Bregana zbog izvanrednog je sigurnosnog događaja do daljnjega zatvoren za promet u oba pravca, a ograničen je i promet prema tom prijelazu sa slovenske strane, objavila je Slovenska tiskovna agencija STA.

Vlasnik kovčega priveden je s lisicama na rukama 

Policija nije objavila nikakve pojedinosti, no komercijalna televizijska postaja POP-TV objavila je da se radilo o uzbuni zbog sumnje da je u Flixbusu koji je iz Hrvatske ulazio u Sloveniju otkrivena eksplozivna naprava.

Kovčeg s navodnom bombom je bio izoliran, a muškarcu koji je vlasnik kovčega stavljene su na ruke lisice, prenijela je po izvorima u policiji POP-TV.

Policijska uprava Novo Mesto objavila je da su na terenu intervencijske ekipe, zbog čega više informacija nisu mogli objaviti.

Dok je trajala zabrana prometa u oba smjera na najvećem slovensko-hrvatskom graničnom prijelazu, putnici su se preusmjeravali na granični prijelaz Rigonce, a teretni promet na prijelaz Metlika - Jurosvski Brod, objavila je slovenska uprava za ceste.

Policija je potvrdila da ozlijeđenih u incidentu nije bilo.

Kako je javila komercijalna televizijska postaja POP-TV, kovčeg s bombom ispitivala je posebna ekipa slovenske policije specijalizirana za pirotehnička sredstva.

Muškarac, vlasnik kovčega, navodno je ruski državljanin, prenio je po svojim izvorima u policiji POP-TV.

Tijek događaja:

11:07 Slovenci pišu da hrvatska policija nije primijetila ništa te da je nastala panika kad je slovenski skener otkrio opasnu napravu. Navodno su ljudi koji su već prešli granicu vraćeni u Hrvatsku.

11:03 24ur piše kako iz pouzdanih izvora doznaju da je eksplozivna naprava detektirana u koferu u Flixbusu koji je iz Hrvatske ulazio u Sloveniju. Kofer je u vlasništvu ruskog državljanina.

10:30 Slovenski 24ur.com javlja kako je navodno nađen kovčeg u kojemu bi mogla biti bomba. Prema njihovim informacijama skeneri su otkrili bombu u jednom koferu, on je izoliran, a osoba u čijem je vlasništvu je pritvorena.

Na mjestu događaja nalaze se pirotehničari. 

10:15 "Zbog sigurnosnog događaja međunarodni granični prijelaz Obrežje je zatvoren u oba smjera", objavila je Policijska uprava Novo Mesto. Zatvorena je i autocesta do Obrežja. Na mjestu događaja nalaze se interventni timovi. Policija zasad ne daje više informacija. Nema ozlijeđenih osoba.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.