Ovaj vikend besplatne radionice programiranja za djecu od 7 do 19 godina

Foto: Press

Nakon šestomjesečne pauze, najveća programerska manifestacija za djecu i mlade, Code with Giants, se ponovno vraća, već osmi put! Besplatne radionice programiranja su izuzetno popularne, a do sada ih je pohađalo više od 10 000 djece. Škola programiranja uskoro otvara svoja vrata za djecu i mlade, stoga je sada pravi trenutak da se pridruže ovoj jedinstvenoj programerskoj avanturi.

Besplatne online radionice održat će se u subotu, 21. rujna, i nedjelju, 22. rujna  2024., a namijenjene su djeci i tinejdžerima od 7 do 19 godina iz cijele Hrvatske. Za sudjelovanje je potrebna samo dobra volja, stabilna internetska veza i prethodna prijava na web-stranici.

Istraživanje zabavnog svijeta programiranja

Na prethodnim radionicama održanima u veljači sudjelovalo je preko 2700 djece, a ovog rujna pozivamo zainteresirane mlade programere da se pridruže inačici programa  "Code with Giants – Code Explorers". Radionice će odvesti djecu i mlade na istraživanje velikog svijeta programiranja. Učeći skripte i osnove programiranja, poboljšati će svoje vještine poput uzročno-posljedičnog razmišljanja, zaključivanja i logike, što je korisno za njihovo obrazovanje i budućnost. 

Na Code with Giants radionicama djeca dobivaju temelje programiranja kroz odličnu zabavu i učenje u timu!

Što očekivati na radionicama?

Na radionicama mladi će naučiti osnove programiranja koristeći alate poput Scratcha i C# i tako dobiti priliku zakoračiti u svijet programiranja. Stručnjaci će ih provesti kroz osnove programiranja i skriptiranja, omogućujući im da razumiju kod i rješavaju probleme. Osim toga, dobit će priliku istražiti tehnologije koje su danas iznimno popularne i dio su naše budućnosti. Bit će to prilika da dublje razumiju svijet tehnologije koji ih okružuje.

Učenje programiranja višestruko je korisno

Za učenje programiranja potreban je intelektualni napor i sposobnost logičkog razmišljanja. Da bi se dijelovi koda spojili u funkcionalnu cjelinu, potrebne su preciznost, kreativnost, strpljivost i maštovitost. Sve to čini programiranje dobrim mentalnim treningom kojim djeca:

  • stječu analitičke vještine,
  • uče kreativno rješavati probleme,
  • razvijaju maštu,
  • postižu bolju produktivnost,
  • jačaju upornost i samopouzdanje,
  • lakše uče druge predmete,
  • stječu IT vještine korisne za buduću karijeru.

Upisi u tijeku

I vaš dijete može postati budući/a programer/ka! Prijave na besplatne radionice i upisi u semestralnu školu su u tijeku, a svi zainteresirani roditelji svoje dijete mogu prijaviti putem web-stranice.

Broj mjesta na radionicama je ograničen, stoga nemojte propustiti priliku da se i vaša djeca pridruže ovoj nevjerojatnoj programerskoj avanturi! Vidimo se na radionicama "Code with Giants - Code Explorers"!

O Coding Giantsima

Sve je počelo s 50 studenata, a sada inicijativa uključuje desetke tisuća sudionika iz cijelog svijeta, kako uživo, tako i online. U akciji sudjeluju i mladi entuzijasti kodiranja iz preko 14 zemalja svijeta.

"Sa svakim izdanjem raste broj sudionika na kojima se održavaju radionice, ali ideja događaja ostaje ista - želimo pokazati da programiranje nema granica. Svatko školsko dijete, bez obzira na dob, spol ili mjesto stanovanja, može se upustiti u avanturu programiranja", kaže Branka Bebić, koja je dovela Coding Giantse u Hrvatsku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.