Ovo je mladi Britanac koji je pao s kruzera kod Jabuke i nisu ga našli

Foto: Nestali, Profimedia

U Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba nalazi se i profil mladog Britanca koji je 9. kolovoza pao s kruzera kod otočića Jabuke. 

Riječ je o 19-godišnjem Archieju Matthewsu. Objavljena je i njegova fotografija, ali je jako loše kvalitete. Opis izgleda mladog Britanca je štur pa se navodi samo da je srednje tjelesne građe. Nestanak se vodi u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. 

Potraga za 19-godišnjakom pokrenuta je prošlog petka u 5 sati ujutro, nakon primanja dojave zapovjednika putničkog broda koji je plovio kod otočića Jabuka, iz smjera Dubrovnika prema Zadru. Potragu je koordinirala Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci.

Potraga prekinuta nakon dva dana

U potragu su bili uključeni male brodice, posada i brodice kruzera, brodovi i zrakoplov obalne straže. Fokus potrage bio je na širem području viškog arhipelaga. Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru nastavit će odašiljati poruke na obalnim radijskim postajama u sklopu redovitih aktivnosti traganja. 

Potraga je prekinuta u nedjelju oko 14 sati. "Čovjek je pao u more s visine preko 30 metara, možda je došlo do ozljede pri padu", kazao je Radovan Linić, koordinator u Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru.

Edo Šarunić, voditelj Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, rekao je da je mladog Britanca u moru primijetio član posade kruzera te da mu je odmah bacio pojas za spašavanje. "Međutim, nije vidio je li dolje, kako je to završilo. Odmah su kontaktirani kapetanija Split, koja je nadležna na tom području, pomorska policija i obalna straža", naveo je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.