Ovo je stranica tvrtke sina HDZ-ovca koji mulja s covid-testovima. Ništa ne radi

Screenshot: BMedical.hr

POLICIJA I USKOK već mjesecima istražuju 24-godišnjeg Filipa Mihalića iz Varaždina, sina bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Anđelka Mihalića, zbog sumnjivih milijunskih poslova s navodno krivotvorenim testovima na koronu.

Kako je jučer objavio 24sata, firma mladog Mihalića Buryen uvozila je testove za koronu od licenciranog proizvođača iz Kine, tvrtke Xiamen Boson Biotech, no potom ih je, sumnjaju istražitelji, počela krivotvoriti u Turskoj i prepakiravati u Varaždinu.

>> HDZ-ovac ima sina (24) koji mulja s covid-testovima. Dečko vozi Lamborghini

Od Mihalićeve firme testove su nabavljali bolnice, domovi zdravlja, zavodi za javno zdravstvo i Ravnateljstvo za robne zalihe, a uvoznik i distributer na tome su zaradili milijune eura. 

Stranica nema popis proizvoda, hvale se da su veliki uvoznik

Filip Mihalić tvrtku Buryen osnovao je s 18 godina i tada se bavila prodajom nepromočive odjeće, ali mladi se poduzetnik u međuvremenu prebacio na trgovinu covid-testovima.

Stranica njegove tvrtke BMedicala.hr na prvi pogled izgleda kao tipična korporativna stranica. Međutim, pokušate li kliknuti na bilo što, shvatit ćete da nikad nije dovršena.

Na stranici ne postoji popis proizvoda koje tvrtka prodaje, a testove za koronu spominju samo u rečenici u kojoj se tvrdi da je "Buryen jedan od najvećih i najzastupljenijih uvoznika i distributera brzih antigen COVID testova".

"Najviši standard poslovanja"

Tekst koji opisuje tvrtku i njenu misiju prepun je fraza o "najvišem standardu poslovanja", "podršci kupcima na najvišem nivou" i "stalnom osluškivanju potreba tržišta".

Svi koji žele saznati što sve tvrtka zapravo prodaje moraju poslati upit. Buryern je, inače, registriran za cijeli niz djelatnosti. Na popisu se nalaze i usluživanje jela, poštanske usluge, projektiranje i građenje građevina, dorada i bojenje krzna, uvoz i prodaja medicinskih proizvoda, ispitivanje lijekova...

Prihodi Buryena bili su zanemarivi ili nepostojeći sve do 2020. godine, kad je Hrvatsku i cijeli svijet zahvatila pandemija. Tu godinu Mihalićeva tvrtka završava s 442.000 eura prihoda, a sljedeću s čak 3.47 milijuna eura prihoda. 2019. ista firma nije uprihodila ni eura.

"Naši zaposlenici koji žive vrijednosti tvrtke kao vlastite"

Mihalić na stranicama svoje tvrtke zahvaljuje i zaposlenicima bez kojih tvrtka ne bi mogla biti tako uspješna. 2020. su imali jednu zaposlenu osobu, a sada imaju dvije.

"Najzaslužniji za dugoročna partnerstva i kvalitetu usluge koju pružamo su upravo naši zaposlenici koji žive vrijednosti tvrtke kao vlastite. Bez podrške članova našeg tima ne bismo bili u mogućnosti jamčiti najviši standard usluge kakvu nudimo", piše na stranici. 

Mladi Mihalić je, podsjetimo, direktor tvrtke, dok je njegov otac prokurist. 

Tvrtka nema profile na društvenim mrežama

Na stranici BMedical.hr nalaze se i poveznice koje bi trebale voditi na Facebook, YouTube i LinkedIn profil tvrtke, ali umjesto toga vode samo na naslovne stranice ovih društvenih mreža.

Tvrtka: Sve smo radili po propisima i javnom moralu

Index je ocu Anđelku Mihaliću poslao i pitanja o slučaju muljanja s covid-testovima. Mihalić nam se oko podneva obećao javiti "za otprilike sat vremena", no to se nije dogodilo. 

No zato je pet sati kasnije s maila firme stigao odgovor od doslovno jedne rečenice: "Zgroženi sadržajem objavljenih tekstova koji se neprimjereno i senzacionalistički objavljuju i recikliraju u novinama, a nakon teksta koji je objavljen u jednim dnevnim novinama, u ime tvrtke Buryen d.o.o., a u povodu Vašeg upita u odnosu na sadržaj medijskih objava, osporavamo u cijelosti navode o bilo kakvom poslovanju društva koje bi se protivilo pozitivnim propisima i javnom moralu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.