Ovo su žrtve dječaka ubojice u Americi

Foto: Srednja škola Apalachee/Obiteljska fotografija/GoFundMe

NAPADAČ koji je jučer vatrenim oružjem u srednjoj školi u američkoj saveznoj državi Georgiji ubio dva učenika i dva nastavnika te ranio još devet osoba je četrnaestogodišnji učenik te škole, priopćile su vlasti. Pucao je jurišnom puškom koja nalikuje puški AR-15. 

Osumnjičenik je identificiran kao Colt Gray, četrnaestogodišnji učenik škole Apalachee u Winderu. Nalazi se u pritvoru te će mu se suditi kao odrasloj osobi, rekao je Chris Hosey, direktor istražnog ureda Georgije.   

Bit će optužen za ubojstvo 14-godišnjeg Masona Schermerhorna, 14-godišnjeg Christiana Anguloa, Richarda Aspinwalla (39) i Christine Irimie (53). Aspinwall i Irimie su predavali matematiku, s time da je Aspinwall također bio pomoćni nogometni trener. Devet drugih žrtava, osmero učenika i jedan nastavnik, prevezeno je u bolnice. 

"Ono što vidimo je zlo" 

"Ono što vidimo je zlo", rekao je šerif Jud Smith tijekom kratke konferencije za novinare u krugu škole. Dodao je da su njegovi zamjenici brzo reagirali na pucnjavu nakon što je šerifov odjel primio poziv o napadu u školi oko 10 sati i 20 minuta. 

Nakon dolaska policije dječak se odmah predao, kazao je Smith. Školu koja se nalazi oko 80 kilometara sjeveroistočno od Atlante pohađa gotovo 1900 učenika, a s nastavom je počela 1. kolovoza. 

Policija ga lani ispitala zbog online prijetnji napadom u školi 

Graya je policija prošle godine ispitala o anonimnim prijetnjama na internetu, priopćio je FBI. Dječak je na ispitivanju u policiji u svibnju 2023. zanijekao da stoji iza online objava koje su sadržavale slike oružja i prijetnje pucnjavom u školi. 

U priopćenju, FBI je rekao da je njihov Nacionalni centar za operacije prijetnji upozorio lokalnu policiju u svibnju 2023. nakon što je primio anonimne dojave o "online prijetnjama o napadu u školi". 

Policajci su razgovarali s dječakom i njegovim ocem, koji je "izjavio da je u kući imao puške za lov, ali dječak nije imao pristup oružju bez nadzora", rekao je FBI. "U to vrijeme nije bilo razloga za uhićenje ili poduzimanje bilo kakvih dodatnih radnji na lokalnoj, državnoj ili federalnoj razini", dodaje se u priopćenju FBI-a. 

Učenik poslao poruku majci: Bojim se 

Erin Clark je jučer ujutro na poslu dobila niz SMS-ova od sina, učenika srednje škole Apalachee. "Pucnjava u školi", stajalo je u jednoj poruci. "Bojim se" i "Ne šalim se" u drugima.  

Kada mu je majka napisala da stiže s posla, njezin sin Ethan Haney (17) joj je odgovorio : "Volim te." Clark je za CNN rekla kako je njezin sin čuo osam ili devet pucnjeva, a zatim zatvorio učionicu i uz pomoć drugih učenika zabarikadirao vrata sa stolicama i stolovima. 

14-godišnja Macey Right je također poslala poruku majci i zamolila je da dođe po nju. Right i njezini prijatelji su se molili u učionici kada su začuli lupanje i viku. "Čula sam pucnjeve ispred učionice i ljude kako vrište, kako mole da ih ne upuca. Oni pored mene su se samo tresli i plakali", kazala je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.