Pacijent iz Vrapča bio u vezi s liječnicom, prijetio predstojniku koji im brani vezu

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Ovih je dana pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu podignuta optužnica protiv jednog pacijenta iz Klinike za psihijatriju Vrapče, a u njoj se spominje i HDZ-ov predstojnik Zavoda, Ivan Čelić te liječnica s kojom je pacijent bio u ljubavnoj vezi.

Situacija je, stoji u optužnici, eskalirala nakon što je Čelić saznao za vezu i rekao kolegici kako je to neprofesionalno i da s pacijentom treba raskinuti odnos. Optuženi je pacijent to loše primio i Čeliću ozbiljno zaprijetio, a tužiteljstvo sada za njega traži kaznu od šest mjeseci uvjetnog zatvora.

"Dragi zastupniče i doktore razočarao si me…"

"Revoltiran jer se predstojnik Zavoda, dr. Ivan Čelić protivi njegovoj emotivnoj vezi s liječnicom, i jer mu je rekao da napusti Kliniku, u nakani da ga ustraši, a svjestan da će mu oni to prenijeti, rekao je terapeutima da će se obračunati s Ćelićem", stoji u optužnici pacijentu.

Tu nije bio kraj, već je zaljubljeni pacijent Čeliću na WhatsApp poslao glasovnu poruku u kojoj je, između ostalog, rekao:  "Ovako doktore sad ćemo sa Vi preć na Ti, jako si me razočarao kao vjernik kao čovjek kao doktor, doktorica je moja žena točka, samnom ti nisi ovce čuvao ja nijesam čoban i ako ni to nije grijeh, grijeh je samo biti lopov kriminalac ko neki, ja to nijesam i ti dragi zastupniče i doktore razočaro si me…"

U poruci je još rekao: "Ja ću ti rasturit zablude još jednom mi pomeni policiju tebi će trebati doktor jesi me razumio… Sad ti shvati ovo ko prijetnju…  Ajde me ne poslušaj paš vidjet… Uživajte uživaj mi nemoj bit tužan“, a ove je riječi Čelić shvatio kao prijetnju i sve prijavio policiji.

Čelić: Rekao sam joj da je to neetično

Pacijent je u obrani naveo da je doista Čeliću poslao spornu glasovnu poruku i da je doista ispred terapeuta rekao da će se obračunati s njim, međutim, krivo je shvaćen. Kazao je da je mislio da će Čeliću trebati doktor jer će poludjeti kao on, i da se inače radi o njegovom dragom prijatelju te da mu nikada ne bi napravio ništa nažao. Dodao je da ga više neće kontaktirati i da se prijavio u Vinogradsku bolnicu gdje će se nastaviti liječiti.

Ispitan u svojstvu svjedoka, Ćelić je potvrdio da se optuženi liječio na njegovom odjelu radi teže duševne bolesti i ovisnosti o drogama. Kazao je kako je krajem prošle godine primijetio je da je liječnica koja radi na njihovom odjelu u emotivnoj vezi s optuženim i da je to trajalo nekoliko mjeseci.

U više je navrata o tome razgovarao s liječnicom, te joj je rekao kako ga zbog nastale situacije ona više ne može liječiti, a niti se on može liječiti na njihovom odjelu. Također joj je pokušao objasniti da je takav odnos neprofesionalan, neetičan i da nije dobar niti za nju ni za pacijenta.

Tužiteljstvo traži šest mjeseci uvjetno

Optuženom se stanje zatim pogoršalo. Čelić ga je jednoga dana zamolio da napusti odjel, a ovaj mu je iz dvorišta bolnice poslao WhatsApp poruku koja je postala predmetom ove optužnice. Tužitelj je Čelićev iskaz prihvatio u cijelosti te je zaključio da je pacijent počinio kazneno djelo protiv osobne slobode – prijetnjom.

Predložio je sudu da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci uvjetno, s rokom kušnje od dvije godine, a također je predložio da mu se izrekne sigurnosna mjera obveznog psihijatrijskog liječenja uz nadzor nadležnog tijela za probaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.