Palestinska agencija: Izrael je napao školu u Gazi, više od 100 ljudi je poginulo

Foto: EPA

Više od 100 Palestinaca je ubijeno, a deseci su ranjeni u izraelskom napadu na školu u Gazi koja je pružala utočište raseljenim osobama, objavila je službena palestinska novinska agencija, dok je izraelska vojska poručila da je pogodila zapovjedni centar Hamasa.

"Izraelski napadi su bili usmjereni na raseljene ljude dok su obavljali molitvu u zoru, što je dovelo do brzog rasta broja žrtava", objavio je ured za medije vlade Gaze, kojim upravlja Hamas.

Izrael: Napali smo zapovjedni i kontrolni centar Hamasa

S druge strane, izraelska je vojska u priopćenju poručila da su njene zračne snage "napale zapovjedni i kontrolni centar koji je služio kao skrovište za Hamasove teroriste i zapovjednike".

"IAF je precizno pogodio Hamasove teroriste koji su djelovali unutar Hamasovog zapovjednog i kontrolnog centra ugrađenog u školu Al-Taba'een i smještenog uz džamiju u Daraj Tuffahu, koja služi kao sklonište za stanovnike grada Gaze”, navodi se u priopćenju.

"Prije udara poduzeti su brojni koraci kako bi se smanjio rizik od ozljeđivanja civila, uključujući korištenje preciznog streljiva, zračni nadzor i obavještajne podatke", zaključuje se u priopćenju izraelske vojske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.