Spriječeno krijumčarenje migranata na karlovačkom području, uhićene četiri osobe

Ilustracija: Ivica Galovic/PIXSELL

Karlovačka policijska uprava je izvijestila da su policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata u utorak, 22. listopada, u dva odvojena slučaja spriječili krijumčarenja stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

"Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici PU karlovačke proveli su dva odvojena kriminalistička istraživanja nad četvoricom muškaraca starosti između 32 i 45 godina (državljani Hrvatske i Rumunjske).

Naime, osumnjičeni su strane državljane prevozili u osobnim automobilima na području Slunja i Vojnića, a jedan osobni automobil služio je kao prethodnica krijumčarenju stranih državljana. Svi strani državljani u vozilu izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom", objavila je PU karlovačka.

Krijumčari su u pritvoru

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja, budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja za unaprijed dogovoren novčani iznos prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta, policijski službenici su osumnjičene muškarce predali pritvorskom nadzorniku PU karlovačke, a kaznene prijave podnijeli su nadležnom državnom odvjetništvu, kažu iz policije.

Prema 32-godišnjem hrvatskom državljaninu policijski službenici su postupali i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, objavljeno je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.