Papa u Luksemburgu: Pomozite zemljama u razvoju i imajte više djece

Foto: EPA

Papa Franjo pozvao je danas čelnike Luksemburga, malene nacije razvijenog gospodarstva i s najvećim brojem milijunaša po stanovniku na svijetu, da pomognu zemljama u razvoju.

Papa, koji boravi u jednodnevnom posjetu toj zemlji, rekao je da bi povećanje pomoći moglo pridonijeti ograničavanju priljeva izbjeglica i migranata u Europu.

"Nemojmo zaboraviti da posjedovanje bogatstva uključuje odgovornost", rekao je Papa na skupu političkih i civilnih dužnosnika u palači Cercle Cite.

"Pozivam na konstantnu budnost kako bi se najsiromašnijim nacijama pomoglo da se izdignu iz siromaštva", dodao je.

Papa je također pozvao Luksemburžane da imaju više djece

Papa je naglasio da je Luksemburg "primjer kako treba primiti i integrirati migrante i izbjeglice". Gotovo polovina od 654.000 stanovnika Luksemburga su stranci, prije svega iz Francuske, Belgije i Njemačke.

Papa je također pozvao Luksemburžane da imaju više djece s obzirom na njihovu nisku stopu nataliteta.

Premijer Luksemburga: Svi mi moramo stalno nastojati da se ljudsko dostojanstvo zaštiti

Luksemburški premijer Luc Frieden rekao je u pozdravnom govoru da luksemburški ustav smatra ljudsko dostojanstvo "temeljnim pravom".

"Svi mi moramo stalno nastojati da se to dostojanstvo štiti", rekao je. U Luksemburgu živi oko 271.000 katolika, prema podacima Vatikana.

Papa će kasnije tijekom dana posjetiti Belgiju. Odlučio je posjetiti mjesta koja dosad nije posjetio nijedan Papa ili gdje su katolici manjina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.