Pavliček iz Suverenista: Mi znamo s kim sigurno ne možemo

Jutros je u Studiju 4 gostovao i Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista koji su na izbore izašli u koaliciji s Mostom.

"Osvojili smo u koaliciji s Mostom 11 mandata. Od toga su dva Hrvatska suverenista, gospođa Vesna Vučemilović i moja malenkost. Možemo biti relativno zadovoljni ovim rezultatima izbora, posebno jer je bila čista polarizacija političkog djelovanja u zadnjih mjesec dana između dva brda i vrijeđanje na relaciji Milanović-Plenković, tako da se gotovo nitko više nije obazirao na programe i mislim da je to šteta. Možemo u takvim okolnostima biti zadovoljni. Jedina žal ostaje što nam general Sačić nije uspio ući u Hrvatski sabor", rekao je Pavliček.

Pavliček: Vlada će se teško sastaviti bez Domovinskog pokreta

Kazao je kako treba otvoreno reći da će se vlada teško sastaviti bez Domovinskog pokreta.

"Ovaj prijedlog lijevo-liberalne koalicije nema svrhe, odnosno ne može nastati ako Domovinski pokret to ne podrži. Tako da o tome nismo uopće razgovarali još na stranačkim tijelima. Što se tiče ponude, mislim da treba prvo vidjeti kako će i hoće li se uspjeti dogovoriti vladajuća većina između HDZ-a i Domovinskog pokreta. Hoće li tu biti potpora manjinaca, prvenstveno SDSS-a, ili će se napraviti neke druge kombinacije. Treba sve pričekati na vrijeme pa ćemo znati. U načelu, imamo s kolegama iz Mosta jedan dogovor da, kako s naše, tako i s njihove strane bi ove ključne točke, kao što je eventualni ulazak u neku vladajuću većinu, trebali donositi konsenzusom", istaknuo je Pavliček.

Pavliček: Ne možemo biti dio vlasti s SDSS-om i sa strankom Možemo

Pavliček je istaknuo kako znaju "sigurno s kim ne mogu".

"Ne možemo biti dio vlasti s SDSS-om i sa strankom Možemo. S druge strane, opet želim naglasiti da se takva vrsta parlamentarne većine ne može opet sastaviti bez Domovinskog pokreta. A koliko smo upoznali Domovinski pokret, ipak ide prvo u pregovore s HDZ-om pa treba pričekati rezultat tih pregovora", kazao je.

Dodaje da, ako se može sastaviti na neki način parlamentarna većina, to bi bilo dobro, ali isto tako je kazao kako ne mogu bježati od eventualnih novih izbora, odnosno ponavljanja izbora, što je uobičajena praksa u brojnim europskim zemljama.

"Ako stvarno dođe do takvih stajališta da nitko ne može ni s kim stvoriti tu većinu od 76 ruku, onda je poštenije, radi stabilnosti buduće vlade, izaći ponovo pred građane i zatražiti njihovo povjerenje", smatra Pavliček.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.