Upitali smo Penavu zna li odakle Bartulici novac za život. Kaže da pitamo njega

Foto: Robert Anic/PIXSELL; Patrik Macek/PIXSELL

Index istrage otkrile su da zastupnik Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica sa svojom ženom ima mjesečne prihode od 3600 eura, a da mjesečnu ratu za dva kredita plaćaju 3562 eura. Na osnovu toga ispada da im mjesečno za život ostane svega 38 eura pa se mnogi pitaju od čega žive Bartulica i njegova supruga. 

Bartulica odbija odgovoriti na to pitanje, a izjavu je odbio dati i predsjednik DP-a Ivan Penava rekavši da ovaj tjedan neće davati nikakve izjave. 

Penava: Najbolje da Bartulicu to pitate, ja ne dajem izjave još ovaj tjedan

Bartulica već tri tjedna odbija odgovoriti na pozive Indexovog novinara, a mi smo kontaktirali i predsjednika Domovinskog pokreta Ivanu Penavu jer nas je zanimalo jesu li on i ostali članovi stranke upoznati s financijama Stephena Bartulice, ali i s izvorom novca za kupovinu kuće na otoku Prviću. 

Međutim, Penava nam je kazao da ovaj tjedan još neće davati izjave. Nije poznato jesu li razlog tomu predstojeći izbori za Europski parlament, koji se održavaju u nedjelju, ili nešto drugo. 

Penava nam je prvotno rekao da je najbolje da pitamo Bartulicu i da je nešto o tome pisao na društvenim mrežama, na što smo mu kazali da izbjegava konkretne odgovore na pitanja, od kojih je ono glavno - od čega živi kada plati sve rate kredita?

Uz navedeno, upitali smo Penavu i hoće li poduzimati što po pitanju ove situacije s obzirom na Bartuličino očito prešućivanje detalja svojih financija.

Na to nam je Penava rekao da on izjave neće davati još ovaj tjedan. 

"Najbolje s njim razgovarajte. Ovaj tjedan još ne dajem izjave", kazao nam je kratko Penava. 

Bartulica smatra da je "postao meta" i da se radi "o prljavoj kampanji radikalne ljevice i Možemo"

Podsjetimo, Index Istrage otkrile su da je Bartulica prošle godine kupio kuću i vrt na otoku Prviću za 300 tisuća eura. Za to je podigao kredit od 270 tisuća eura na 11 i pol godina, a još 30 tisuća je nadoplatio. 

Rata mu je 2351.43 eura. To mu je drugi kredit u istom iznosu, prvi je podigao 2013. godine na 30 godina i za njega plaća 1211 eura mjesečno. Taj prvi kredit i dalje se nalazi u imovinskoj kartici, no ne i ovaj drugi iz prosinca prošle godine iako je morao biti naveden. 

Bartulica tako na dva kredita mjesečno troši 3562 eura. Prema imovinskoj kartici, Bartulica i njegova supruga imaju mjesečne prihode od oko 3600 eura. 

Nakon što je izašao Indexov članak, Bartulica se jučer javio objavom na svojim društvenim mrežama. Komentirao je samo da je "postao meta" i da se radi "o prljavoj kampanji radikalne ljevice i Možemo", ali nije rekao od čega živi budući da njemu i supruzi mjesečno, kad plate rate kredita, ostane manje od 40 eura.

Ni danas nije objasnio od čega živi, ali je rekao kako je uspio dobiti tako veliki kredit u odnosu na primanja. Također je ponovno ustvrdio da ga "blati radikalna ljevica i njihovi saveznici".

"Nekoliko činjenica uz kampanju blaćenja radikalne ljevice i njihovih saveznika. Postao sam vlasnik kuće na Prviću u siječnju ove godine i imam zakonsku obavezu staviti je u imovinsku karticu do kraja 2024. godine. 

Kako sam mogao podići veliki kredit s obzirom na moja i ženina primanja? Tako da imam sudužnika koji mi je dugogodišnji prijatelj. Standardna bankarska procedura.

Čestitam Indexu na velikom istraživačkom radu i nadam se da će se s istim žarom baviti onima koji marifetlucima i korištenjem javnog novca stječu imovinu!

Kad bi Indexov Ćimić 'istraživačke' kriterije koje primjenjuje na mene, s čijim svjetonazorom se ne slaže, primijenio Indexu ideološki bliskim političarima, rekao bih - samo naprijed! Ovako kažem: Svi su vas pročitali. Doslovno", napisao je Bartulica. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.