Picula: Kosor mi podmeće, nisam osnovao gradsku tvrtku samo da zaposlim prijatelja!

"NISAM osnovao tvrtku VG Plin samo da bih zbrinuo bivšeg SDP-ovog gradonačelnika Dugog Sela", odgovara Tonino Picula na optužbe koje naziva HDZ-ovom hajkom i kaže da je istu pokrenula Jadranka Kosor pod pritiskom Ivana Šukera.

Picula se pod svjetlima reflektora našao zbog firme za čijeg je direktora postavio Borisa Mahača, i to nakon što je isti izgubio vlast u Dugom Selu. Mahač je ranije bio i saborski zastupnik SDP-a, te je navodno s Piculom dobar prijatelj, ali bivši SDP-ov gradonačelnik Velike Gorice kaže da je direktor VG Plina imenovan isključivo zbog svojih kvalifikacija.

"HDZ je zadnja stranka koja se treba pozivati na socijalnu osjetljivost"

"Željeli smo kompetentnu osobu i ja sam se sjetio njega jer je on slične tvrtke vodio osam godina", kaže Picula u razgovoru za Index i ističe kako je Mahač bio predsjednik skupštine DUKOM-a, dugoselske tvrtke koja se bavi distribucijom plina. No, aktualni gradonačelnik Velike Gorice, HDZ-ovac Dražen Barišić, kaže kako je Mahačevim zapošljavanjem gradski proračun oštećen za 230.000 kuna. Mahač je, naime, primao nešto više od 10.000 kuna neto plaće. Također, HDZ-ov gradonačelnik se pita nije li isti posao mogao obavljati netko od kadrova iz Gorice, odnosno je li baš bilo potrebno dovoditi čovjeka iz Dugog Sela.

"Ne vidim zašto se diže buka oko toga što sam angažirao čovjeka iz druge sredine i zašto se postavljaju pitanja nije li to mogao obavljati čovjek iz Gorice. Izabrali smo kompetentnu osobu. A kad smo već kod socijalne osjetljivosti, HDZ ju je najbolje pokazao kad je njihov gradonačelnik Dražen Barišić potjerao Ozrena Klarića, dečka s posebnim potrebama, s njegovog posla u gradskoj upravi samo zato što mu je otac član SDP-a", iznosi Picula protuoptužbe na račun vladajuće stranke.

"Nije li bolje ulagati novac u Goricu nego ga poklanjati Zagrebu?"

Na tvrdnje kako je u VG Plin "upumpao" novac od grada samo kako bi Mahač mogao isplatiti plaće, Picula odgovara kako je firma morala biti osnovana s nekim kapitalom. "Taj novac nije bio namijenjen isplati plaća, već su se preko njega napravile broje studije, uz pomoć Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, koje pokazuju da VG Plin ima perspektivu. Nije li bolje da se tih pet ili šest milijuna kuna koje Velika Gorica godišnje plaća Zagrebu za opskrbu plinom potroše u Gorici?", pita se Picula i zaključuje kako ga žaloste najave da će grad ugasiti tu tvrtku koja, prema njegovom mišljenju, može Velikoj Gorici donijeti veliku korist.

"Sve je to HDZ-ova hajka. Znate kako se kaže - nije bitno što se govori, nego tko vam to govori. A kad tako nešto dolazi od Jadranke Kosor, iz krila HDZ-a, mislim da je sve jasno", rekao nam je za kraj Picula i poručio kako ne treba gledati dalje od načina na koji HDZ vodi ovu državu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.