Pijan odvezao 3 prijatelja u smrt na Pagu pa se pokušao ubiti. Opet mu se sudi

Screenshot: Nova TV

MAJKE tragično poginulih Pažana - Martine Škode (19), Ante Pogorilića (21) i Marina Orlića (24) - jučer su u ponovljenom postupku na Županijskom sudu u Zadru zatražile najstrožu kaznu za 31-godišnjeg Tončija Stupičića, vozača Citroena Xantije u kojem je u travnju 2010. godine na izlazu iz Povljane na Pagu poginulo troje njegovih prijatelja.

"Bio je pijan i ubio ih je! Tražimo najstrožu kaznu! Gdje su naša djeca? Što se ovdje deset godina uopće dokazuje? Hoće li ih to vratiti? Nemamo više živaca. Umrijet ćemo i neće nam biti lakše", rekle su u sudnici Andrijana Škoda, Barica Pogorilić i Leonora Orlić, majke troje Pažana koji su zbog težine ozljeda kobne večeri poginuli na licu mjesta, dok je Stupičić prošao neozlijeđen, javlja Zadarski.hr.

Iako su mu prošle godine dosuđene četiri i pol godine zatvora, viši je sud tu presudu ukinuo zbog nedovoljno razjašnjenih okolnosti nesreće.

Ukrao policijski automobil i pokušao se ubiti iz očeve puške

Podsjetimo, tragedija se dogodila u travnju 2010. godine, u noći sa subote na nedjelju. Do nesreće je došlo oko 2.30 na cesti između mjesta Gorica i Povljana na otoku Pagu. Vozilo zadarskih registarskih oznaka, u kojem se nalazilo pet osoba, sletjelo je s ceste.

Na mjestu događaja istražni sudac Županijskog suda u Zadru i policijski službenici izvršili su očevid kojim je utvrđeno da je 22-godišnji Tonči Stupičić, upravljajući osobnim vozilom marke Citroen Xantia, pod utjecajem alkohola (0,85 promila), krećući se iz pravca Povljane prema Gorici, zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad automobilom. Vozilo je sletjelo s kolnika i više puta se prevrnulo.

Poginuli su 19-godišnja Martina Škoda, 21-godišnji Ante Pogorilić i 24-godišnji Marin Orlić, dok je 19-godišnji Dario Škoda zadobio teške tjelesne ozljede. Alkoholizirani vozač automobila zadobio je lakše ozljede. Vozačku dozvolu dobio je samo mjesec dana ranije.

Nakon dojave o prometnoj nesreći na mjesto događaja stigao je policijski službenik koji je unesrećenima pružio hitnu medicinsku pomoć. Za to vrijeme je 22-godišnji Stupičić ukrao službeno policijsko vozilo u kojem je policijski službenik ostavio ključ jer se žurio pomoći stradalima. Stupičić se odvezao kući u Povljane te uzeo očevu lovačku pušku kako bi izvršio samoubojstvo.

Policijski službenici su ga ubrzo potom zatekli na plaži u Povljani, gdje je prijetio samoubojstvom, ispalivši jedan hitac iz puške u zrak. Na nagovor policijskih službenika i oca predao je pušku, a potom je priveden u policiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.