Pijani vladaju svijetom: Churchill, Nixon i Jeljcin često su zavirivali u bocu

NAKON nedavno objavljene liste najboljih, pa i najgorih američkih predsjednika, osvanuo je i popis najvećih pijanaca među svjetskim državnicima, na kojemu su vodeće pozicije zauzeli bivši lideri Amerike. Listu je sastavio britanski The Times i to potaknut nedavnim ispadom japanskog ministra financija Shoichija Nakagawe na samitu G7 u Rimu, gdje je snimljeno njegovo pijanstvo pred novinarima, koje je potom na njegovu sramotu putem YouTubea obišlo cijeli svijet. 

Britanski časopis tako se prisjetio bivšeg ruskog predsjednika Borisa Jeljcina, koji se jednom prilikom toliko opio da se nije bio u stanju "izvući" iz zrakoplova da bi se susreo s irskim predsjednikom koji ga je čekao na pisti. Naime, Jeljcin je razvaljen spavao na razvučenom ležaju u svom predsjedničkom avionu, dok je njegovo osoblje irskom državnom vrhu pokušavalo objasniti nezgodu svojeg šefa, ne bi li se izbjegao skandal.

Britanci bi plesali valcer na peruansku himnu!

Kao "zaljubljenik" u čašicu istaknuo se i nekadašnji britanski ministar vanjskih poslova George Brown, koji je svoje kvalitete pokazao za vrijeme posjeta Peruu. Tamo se na svečanoj večeri toliko opio da je osobu do sebe zamolio da otplešu valcer. "Gospođo, jeste li za valcer", upitao je Brown. "Gospodine, kao prvo, ovo nije valcer, nego peruanska himna, a kako drugo, ja nisam gospođa, nego nadbiskup Lime", odgovorila mu je osoba do njega.

U čašicu je volio zaviriti i čuveni britanski premijer Winston Churchill, što se za razliku od drugih nije trudio skrivati. "Alkohol mi je dao više nego ja njemu", nerijetko je isticao.

Nixon pijan dočekao izraelsko-arapski rat 1973.

Alkoholnim navikama prepuštao se i Richard Nixon, jedini američki predsjednik koji je podnio ostavku i to zbog afere "Watergate", a "dokazao" se 1973. godine, na početku još jednog izraelsko-arapskog rata. Naime, dok su telefoni u Bijeloj kući neumoljivo zvonili, dotle je Nixon hrkao u krevetu, a kad su ga suradnici na koncu jedva uspjeli probuditi, samo je upitao mogu li oni njima reći - ne, a da naravno nije pojasnio o čemu točno priča.

Ig.M.
Foto: elisanford.com

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.