Plenković: Nema ni teoretske šanse da cijepljenje bude obavezno

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

DANAS je održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. 

Nakon toga izjavu za medije dao je predsjednik vlade i HDZ-a Andrej Plenković.

"Nema ni teoretske šanse da cijepljenje bude obavezno", rekao je Plenković.

Govoreći o uvjetovanju potpora poduzetnicima cijepljenjem, Plenković kaže da to uopće nije sporno.

"Bitno je da potaknemo ljude na cijepljenje. Mi smo turistička zemlja, moramo potaknuti ljude da dođu u Hrvatsku i ostanu u Hrvatskoj i da budu sigurni da se neće zaraziti u Hrvatskoj. Vidjeli smo da je nakon te najave zabilježen rast cijepljenih prvom dozom", kaže Plenković.

"Imamo dobar model"

Dodaje da će se nastaviti razgovori sa socijalnim partnerima. "Mislim da smo našli dobar model", rekao je.

Plenkovića su pitali hoće li taj model uključivati i javni sektor. "Mislim da su prikupljali nedavno podatke po svim resorima, ima resora gdje je situacija jako dobra. Ovdje su u pitanju potpore, a ne radi li netko u javnom ili privatnom sektoru", rekao je.

Osvrnuo se i na Tomaševića, protiv kojeg je Povjerenstvo otvorilo postupak. "Mislim da su kolege iz zagrebačkog HDZ-a već komentirali to. Ne bih u ovom trenutku komentirao rad Povjerenstva", rekao je.

Upozorenja ugostitelja

Ugostitelji upozoravaju na situaciju u sektoru, kažu da su poduzete vatrogasne mjere i traže dugoročne reforme.

"Vlada je vodila politiku očuvanja radnih mjesta", odgovorio je premijer. "Ako nastavimo s pametnim, inteligentnim i odgovornim ponašanjem, drugi kvartal će biti bolji nego lani", rekao je Plenković i dodao da ugostitelji u tome igraju veliku ulogu.

"Malo koja druga zemlja je toliko napravila", rekao je Plenković. "Ovo su održive, konzistentne i izdašne mjere, koje traju godinu i pol dana. Nazivanje vatrogasnim mjerama je minimiziranje", zaključio je.

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.