Plenković: Nemojte konfabulirati HDZ i vladu

Screenshot: N1

DANAS se održava svečana sjednica Županijske skupštine povodom obilježavanja Dana Zadarske županije. Na njoj je sudjelovao i predsjednik vlade Andrej Plenković, a tom prilikom dao je i izjavu za medije.

"Nama je bitno da se zakon donese u roku i da obnovimo povjerenje građana", kazao je Plenković o izbornom zakonu.

Premijer je još jednom ponovio da se njegova vlada suočila s brojnim krizama i izazovima te da je osigurala mjere pomoći građanima.

"Oporba, koja nije niti jednoj od tih tema pridonijela, a pogotovo SDP, rekli su da će biti 400.000 nezaposlenih u vrijeme covid-krize", kazao je.

"Izbori su za godinu i dva, tri mjeseca, što se sekiraju", zaključio je tu priču Plenković.

O uhićenjima u aferi sortirnica

Osvrnuo se i na uhićenja vezana uz sortirnicu. "Da je ovaj iz Međimurja kojim slučajem bio član HDZ-a, ne bi bilo portala i naslovnica koji ne bi vrištali da je taj tip član HDZ-a. Ali gospoda iz oporbe su to elegantno prešutjela."

"Kako se izbori približavaju, ta se vrsta medijsko-internetskog aktivizma sve više povećava", dodao je premijer.

"Nemojte konfabulirati HDZ i vladu", poručio je Plenković.

"Ova ista plačljiva oporba, kad sam ih zvao nakon izbora 2020. u vladu, ne u gužvu, u podrum u Slovensku, da se konzultiramo, što su napravili? Odbili, neće razgovarati s premijerom, to je ekipa o kojoj govorimo", dodao je.

O web stranici za prijavu korupcije

Tvrtka Cuspis Vinka Kojundžića dala je najjeftiniju ponudu na javnom natječaju za stranicu preko koje će se moći prijavljivati korupcija. Njegove ranije poslove s ministarstvom zdravstva je kritizirala i Državna revizija.

"To morate pitati Malenicu, to njegovo ministarstvo radi. Ja pojma nemam tko se javio na natječaj", kazao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.