Plenković o brutalnom povećanju plaće: Tako je i neće se promijeniti

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković na dočeku Airbusa A220, prvog novog aviona Croatije Airlines, rekao je da će HDZ sutra donijeti formalnu odluku o svom predsjedničkom kandidatu, a očito je da će to biti Dragan Primorac.

Na novinarsko pitanje komentirao je i to što je sebi, ministrima i drugim državnim dužnosnicima brutalno povećao plaće, za oko 70 posto. Plenković će, podsjetimo, umjesto 3263 eura sad primati 5535 eura neto mjesečne plaće.

Pravdajući svoju plaću, Plenković je ponovio da njihove plaće "trebaju adekvatno valorizirati njihov rad". 

"Trebamo staviti sa strane demagogiju i pogledati realno koliko su porasle prosječne, medijalne i minimalne plaće, koliko su rasle mirovine, gospodarstvo i BDP… U redu je da se to pitanje adresira. Govorim to kao netko tko je izabran kao zastupnik u Europski parlament, gdje sam se odrekao daleko veće plaće. Mislim da je ovo bilo sasvim primjereno i u redu", izjavio je. 

Dodao je da se "ovo moralo napraviti" i da državni dužnosnici "ne mogu biti izolirani". 

"Ovaj posao je zahtjevan i težak. Ovo se moralo napraviti nakon toliko godina. Ako smo svima povećali plaće, ako su veće plaće već dobili službenici u državnom i javnom sektoru, policajci, vojnici, suci, državni odvjetnici, ako je narasla u privatnom sektoru, ne možemo mi ostati izolirani. Bez obzira je li to popularno ili nepopularno, tako je i neće se promijeniti", rekao je Plenković.

"Htio sam da to napravimo nakon što smo dva mandata radili za Hrvatsku i ostvarili strateške ciljeve. Bilo je ideja da to napravimo ranije, ali sam odbio. Sad je narasla i mislim da je povećanje u redu. Stojimo iza toga", dodao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.