PLO: Izrael želi istrijebiti Palestince na sjeveru Pojasa Gaze, ovo je moralni kolaps

Foto: Anadolu Ajansi

Nacionalno vijeće Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO), međunarodno priznatog predstavnika palestinskog naroda, priopćilo je da je ono što se događa na sjeveru Pojasa Gaze rat koji Izrael vodi kako bi istrijebio stanovništvo tog područja.

"Ovo je moralni kolaps"

Predsjednik Nacionalnog vijeća PLO-a Ruhi Fattuh istaknuo je kako Izrael nastavlja s napadima na sjeveru Pojasa Gaze. "Izraelska vojska okupira stambena područja u genocidne svrhe i bombardira zgrade", rekao je.

Izraelske napade nazvao je "moralnim kolapsom kakav ljudski um ne može ni zamisliti". “Ovakvo ponašanje odražava činjenicu da okupatore uopće nije briga za načela međunarodnog humanitarnog prava i ljudskih prava”, rekao je Fattuh.

Rekao je kako je jasno da mnoge zapadne zemlje i Sjedinjene Američke Države (SAD) podržavaju Izrael. “Svi ovi zločini su jasan dokaz zlouporabe međunarodne šutnje, koja čak negira ugnjetavanje koje provode okupacijske snage, koje imaju zaštitu i potporu Zapada i SAD-a”, rekao je Fattuh.

Rat u Gazi traje od 7. listopada prošle godine, kada su militanti Hamasa upali u Izrael i ubili 1300 Izraelaca, većinom civila. Izrael je na to odgovorio kontinuiranim napadima na Pojas Gaze u kojima je do danas poginulo više od 40 tisuća ljudi, među kojima je značajan broj civila, žena i djece.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.