Počela sanacija šume u Parku prirode Biokovo koja je ljetos izgorjela u požaru

Foto: PIXSELL/Matko Begovic

U Parku prirode Biokovo na predjelu Staza danas su u suradnji s Hrvatskim šumama počeli radovi na sanaciji šume izgorjele u nedavnom požaru kod Podgore i Tučepa, zbog čega je ulaz u taj park za posjetitelje do daljnjega ograničen.

Prema riječima Hrvoja Škrabića, stručnog voditelja Parka prirode, posjetitelji mogu svakim radnim danom u vremenu od 15 do 18 sati posjetiti Biokovo i Skywalk, a subotom i nedjeljom ulaz na predjelu Staza je otvoren od 8 do 18 sati.

Park prirode Biokovo bit će otvoren za posjećivanje do kraja listopada do kada će se moći posjetiti i Skywalk koji će nakon toga biti zatvoren i tehnički zaštićen.

Biokovska jednotračna cesta duga 23 kilometra, inače najviša cesta u Hrvatskoj, nakon zatvaranja Parka bit će i dalje otvorena za dopušteni promet vozila od ulaza Staza do odvojka ceste koja vodi prema vrhu Vošac.

Preostali dio prometnice prema 1762 metra visokom vrhu Sveti Jure bit će zbog sigurnosti zatvoren za promet izuzev vozila hitnih službi,

Biokovskom cestom u vrijeme kada je Park zatvoren vozi se na vlastitu odgovornost, rekao je voditelj PP Biokova Slavo Jakša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.