Veleučilišta u Bjelovaru dobilo dopusnicu za prvi diplomski studij, počeli upisi

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Veleučilište u Bjelovaru dobilo je dopusnicu za izvođenje diplomskog studija Sestrinstva, a natječaj za upis prvih 60 izvanrednih studenata objavljen je na internetskim stranicama te visokoškolske ustanove.

Studij Sestrinstva prvi je diplomski studij VUB-a na kojemu studiraju 704 studenta, a više od polovice ih pohađa Sestrinstvo.

Voditeljica studija Goranka Rafaj rekla je u utorak na konferenciji za novinare da se očekuje velik interes za diplomskim studijem s obzirom na to da je velik broj studenata pokazao zanimanje za nastavak studiranja nakon završenog trogodišnjeg preddiplomskog studija.

Dekanica Zrinka Puharić pozvala je bivše studente i sve druge željne znanja da upišu studij Sestrinstva jer je program moderan i atraktivan.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić naglasio je da uvođenje diplomskog studija osim za Veleučilište puno znači za Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

"Diplomski studij pomoći će da u Bjelovaru ostane veći broj ljudi, da ovdje žive i zasnuju obitelji i to je velik dobitak za sve nas", poručio je.

Dodao je da je sljedeće godine u travnju planiran dovršetak obnove zgrade koja će u budućnosti služiti kao studentski dom, što će po njegovim riječima dodatno povećati standard bjelovarskih studenata.

Na konferenciji za novinare također je rečeno da su studiji Mehatronike i Računarstva dobili inicijalnu akreditaciju te su zasad jedini u Hrvatskoj koji su usklađeni s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom.

Oba studija imat će kolegije poput Umjetne inteligencije i Računalnog vida.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.