Sutra je udarni vikend, očekuju se gužve. HAK savjetuje kad je najbolje ići na put

Foto: PIXSELL/Luka Stanzl

Sutra počinje udarni turistički vikend, pa se tako očekuju i najveće gužve na cestama. 

"Za domaće putnike svakako je savjet da se izbjegava subotnji dan za putnike prema moru i obrnuto. Petak u kasnim večernjim ili ranojutarnjim satima svakako je puno bolja opcija.

Nedjelja, veći dio prijepodneva uglavnom bude slabiji promet pa i nedjelja u jutarnjim satima svakako je dobrodošla za putovanje, kako u smjeru mora tako i za povratak u unutrašnjost", savjetuje Irvin Filipović iz Informativnog centra HAK-a, prenosi N1.

Gužve i u trajektnim lukama

Gužve su se krenule stvarati i u trajektnim lukama. U splitskoj su gužve prema otocima krenule već jučer, a ovog će vikenda kroz nju proći preko 70 tisuća putnika.

"Kao i svaki vikend, očekujemo uz redovite linije i dodatne linije. Već se počelo, kako mi kažemo, 'kuhati' jučer popodne. Nastavlja se danas, tako da svakako izvanredne linije očekujemo prema Supetru. Naravno, pritisak je i iz Supetra prema Splitu", rekla je Jelena Ivulić, koordinatorica Jadrolinije Split.

Ne zaobilaze ni zračne luke

Gužve se stvaraju i u splitskoj zračnoj luci, premda iz luke kažu kako su na njih naviknuli. Ova će sezona, barem što se njih tiče, biti puno bolja od prijašnje.

"Prvih šest mjeseci zabilježili smo rast od 10-ak posto, u ovoj godini očekujemo promet od približno tri i pol milijuna putnika, što je negdje četiri do pet  posto u odnosu na prošlu godinu", rekao je zamjenik direktora Zračne luke Split Pero Bilas.

A, kao i svake godine, ako na more krećete u najavljenom udarnom vikendu, očekujte gužve i oboružajte se strpljenjem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.